Пісочний пиріг з меренгою і вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви встигнете зловити ягідний сезон в саду, то обов'язково спробуйте зробити якусь випічку. Так ви побачите, як цікаво заграє смак солодкого тіста з кислими плодами. Раджу!
Пропоную досить цікавий (на мій погляд) варіант, як приготувати пісочний пиріг з меренгою і вишнею. І потім обов'язково спробуйте його запекти. Якщо ви ще не робили до цього меренгу, Не бійтеся. Це, по суті, велике безе. А воно складається всього лише з білків і цукру. Ви точно впораєтеся, якщо пробували щось подібне раніше.
- Вершкове масло - 100 грам
- Вишня без кісточок - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Яєчний білок - 3 штуки
- Цукор - 250 грам(0, 5 склянки - в тісто, інше - в безе)
- Борошно - 2 склянки
- Апельсин - 1 штука
- Ванільна пудра - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
Для тіста розітріть масло з цукром.
Далі до маслу додайте яйце. Добре перемішайте. Добре помийте апельсин, натріть і додайте в тісто його цедру. Також додайте соду, гаситься оцтом, і ванільну пудру.
Потім додайте просіяне борошно. Замішайте пісочне тісто.
Зробіть з нього кулю. Загорніть в харчову плівку. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Змастіть форму для випічки маслом. Розкладіть на ній тісто, зробивши бортики. Зверху акуратно і рівномірно викладіть вишню.
Поставте пиріг в духовку на 30 хвилин (при 160 градусах). Потім збийте білки з цукром і залийте цією масою пиріг.
Поставте випічку в духовку ще на 10 хвилин. Потім остудіть її і подавайте до столу. Приємного чаювання!