Рецепт Пісочний пиріг з меренгою і вишнею фото

Пісочний пиріг з меренгою і вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви встигнете зловити ягідний сезон в саду, то обов'язково спробуйте зробити якусь випічку. Так ви побачите, як цікаво заграє смак солодкого тіста з кислими плодами. Раджу!

Опис приготування:

Пропоную досить цікавий (на мій погляд) варіант, як приготувати пісочний пиріг з меренгою і вишнею. І потім обов'язково спробуйте його запекти. Якщо ви ще не робили до цього меренгу, Не бійтеся. Це, по суті, велике безе. А воно складається всього лише з білків і цукру. Ви точно впораєтеся, якщо пробували щось подібне раніше.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вишня без кісточок - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Яєчний білок - 3 штуки
  • Цукор - 250 грам(0, 5 склянки - в тісто, інше - в безе)
  • Борошно - 2 склянки
  • Апельсин - 1 штука
  • Ванільна пудра - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
пісочний пиріг з меренгою і вишнею - фото крок 1
Для тіста розітріть масло з цукром.
пісочний пиріг з меренгою і вишнею - фото крок 2
Далі до маслу додайте яйце. Добре перемішайте. Добре помийте апельсин, натріть і додайте в тісто його цедру. Також додайте соду, гаситься оцтом, і ванільну пудру.
пісочний пиріг з меренгою і вишнею - фото крок 3
Потім додайте просіяне борошно. Замішайте пісочне тісто.
пісочний пиріг з меренгою і вишнею - фото крок 4
Зробіть з нього кулю. Загорніть в харчову плівку. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.
пісочний пиріг з меренгою і вишнею - фото крок 5
Змастіть форму для випічки маслом. Розкладіть на ній тісто, зробивши бортики. Зверху акуратно і рівномірно викладіть вишню.
пісочний пиріг з меренгою і вишнею - фото крок 6
Поставте пиріг в духовку на 30 хвилин (при 160 градусах). Потім збийте білки з цукром і залийте цією масою пиріг.
пісочний пиріг з меренгою і вишнею - фото крок 7
Поставте випічку в духовку ще на 10 хвилин. Потім остудіть її і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти