Рецепт Морквяний пиріг з меренгою фото

Морквяний пиріг з меренгою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Яйця , Морква
ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Давно хотіли дізнатися, як приготувати морквяний пиріг з меренгою? Це дуже просто! Повітряне і вологе ласощі до чаю з доступних продуктів - з таким морквяним пирогом впорається навіть новачок!

Опис приготування:

Випічка з морквою ніколи не відрізнялася складністю і хитромудрістю, але пироги і коржі з її додаванням набувають абсолютно неймовірний смак! До того ж, випічка з морквою красиво виглядає завдяки злегка помаранчевому окрасу тесту. Прикрасити такий пиріг можна не тільки меренгою, але і цукровою глазур'ю, розтопленим шоколадом або звичайною цукровою пудрою, вибір за вами. Легкий в приготуванні, цей смачний пиріг стане одним з ваших улюблених!

  • Морква - 250 грам (терта на дрібній тертці)
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Цукор - 150 грам(100г в тісто, 50г для меренги + 1 немає. Ложка для білка)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Борошно - 220 грам
  • Яєчний жовток - 3 штуки
  • Яєчний білок - 3 штуки
  • Сіль - 2 щіпки (по щіпці в тісто і в меренгу)
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
морквяний пиріг з меренгою - фото крок 1
1. Свіжу моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Додайте до неї рослинне масло. Жовтки відокремте від білків і додайте до моркви. Один білок відкладіть для прикраси.
морквяний пиріг з меренгою - фото крок 2
2. Додайте до моркви цукор, ванільний цукор, сіль і розпушувач. Перемішайте міксером до однорідності. В 2-3 прийому додайте просіяне борошно і злегка перемішайте міксером (не потрібно збивати довго, лише до однорідності).
морквяний пиріг з меренгою - фото крок 3
3. Два білка збийте з чайною ложкою цукру міксером до стійкої піни. Додайте білки до тесту і акуратно перемішайте лопаткою. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і присипте манкою.
морквяний пиріг з меренгою - фото крок 4
4. Розподіліть в ній тісто і відправте в розігріту до 180 градусів на 30-35 хвилин. Приготуйте меренгу: збитий білок збийте з цукром і сіллю до стійких піків.
морквяний пиріг з меренгою - фото крок 5
5. За допомогою кондитерського мішка прикрасьте гарячий пиріг. Надішліть пиріг в духовку, щоб він підрум'яниться. Смачного!

Схожі рецепти