Морквяний пиріг з меренгою
(покроковий рецепт з фото)
Давно хотіли дізнатися, як приготувати морквяний пиріг з меренгою? Це дуже просто! Повітряне і вологе ласощі до чаю з доступних продуктів - з таким морквяним пирогом впорається навіть новачок!
Випічка з морквою ніколи не відрізнялася складністю і хитромудрістю, але пироги і коржі з її додаванням набувають абсолютно неймовірний смак! До того ж, випічка з морквою красиво виглядає завдяки злегка помаранчевому окрасу тесту. Прикрасити такий пиріг можна не тільки меренгою, але і цукровою глазур'ю, розтопленим шоколадом або звичайною цукровою пудрою, вибір за вами. Легкий в приготуванні, цей смачний пиріг стане одним з ваших улюблених!
- Морква - 250 грам (терта на дрібній тертці)
- Рослинна олія - 100 грам
- Цукор - 150 грам(100г в тісто, 50г для меренги + 1 немає. Ложка для білка)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Борошно - 220 грам
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Яєчний білок - 3 штуки
- Сіль - 2 щіпки (по щіпці в тісто і в меренгу)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1. Свіжу моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Додайте до неї рослинне масло. Жовтки відокремте від білків і додайте до моркви. Один білок відкладіть для прикраси.
2. Додайте до моркви цукор, ванільний цукор, сіль і розпушувач. Перемішайте міксером до однорідності. В 2-3 прийому додайте просіяне борошно і злегка перемішайте міксером (не потрібно збивати довго, лише до однорідності).
3. Два білка збийте з чайною ложкою цукру міксером до стійкої піни. Додайте білки до тесту і акуратно перемішайте лопаткою. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і присипте манкою.
4. Розподіліть в ній тісто і відправте в розігріту до 180 градусів на 30-35 хвилин. Приготуйте меренгу: збитий білок збийте з цукром і сіллю до стійких піків.
5. За допомогою кондитерського мішка прикрасьте гарячий пиріг. Надішліть пиріг в духовку, щоб він підрум'яниться. Смачного!