Лимонний торт з меренгою
(покроковий рецепт з фото)
Французький десерт до святкового столу!
Кількість порцій: 4-6
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Коричневий цукор Містраль - 1/2 склянки
- Яйце - 7 штук(1 яйце - в основу, 6 жовтків - в начинку, 6 білків - в merengu)
- Крихітка печива - 1 Склянка
- Борошно - 1/2 склянки
- Згущене молоко - 370 грам
- Свіжовичавлений лимонний сік - 1/2 склянки
- Цукровий пісок - 290 грам(230 грамів (1 склянка) - розчинити у воді, 60 грамів (2 ст.Ложки) - збити з білками)
- Вода - 5 Ст. Ложок
1. Готуємо інгредієнти для приготування основи торта.
2. Блендером збиваємо вершкове масло з коричневим цукром, додаємо 1 яйце, борошно і крихти печива і продовжуємо збивати до формування однорідного тесту.
3. Розігріваємо духовку до 175 градусів, змащуємо деко і на пергаментний папір викладаємо тісто. Випікаємо 15 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Остудити.
4. Готуємо інгредієнти для начинки торта.
5. Для начинки збиваємо жовтки, потім поступово вливаємо згущене молоко, збиваємо і в кінці додаємо свіжовичавлений лимонний сік.
6. На остигнула основу рівномірно розподіляємо начинку.
7. Випікаємо в духовці, поки центр начинки не схопиться. Остуджують і прибираємо в холодильник на 4 годину.
8. Готуємо інгредієнти для меренги.
9. У каструлі змішати склянку цукру з водою. Довести до кипіння і після цього нагріти суміш до 115 градусів.
10. Збити білки з 2 ст. Ложками цукру і поступово влити сироп.
11. Меренгу викласти рівним шаром. Поставити в розігріту до 250 градусів духовку до утворення скоринки. Остудити.
12. Прикрасити і подати до столу. Приємного чаювання! !!