Рецепт Лимонний торт з меренгою фото

Лимонний торт з меренгою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Яйця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Французький десерт до святкового столу!

Кількість порцій: 4-6
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Коричневий цукор Містраль - 1/2 склянки
  • Яйце - 7 штук(1 яйце - в основу, 6 жовтків - в начинку, 6 білків - в merengu)
  • Крихітка печива - 1 Склянка
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Згущене молоко - 370 грам
  • Свіжовичавлений лимонний сік - 1/2 склянки
  • Цукровий пісок - 290 грам(230 грамів (1 склянка) - розчинити у воді, 60 грамів (2 ст.Ложки) - збити з білками)
  • Вода - 5 Ст. Ложок
лимонний торт з меренгою - фото крок 1
1. Готуємо інгредієнти для приготування основи торта.
лимонний торт з меренгою - фото крок 2
2. Блендером збиваємо вершкове масло з коричневим цукром, додаємо 1 яйце, борошно і крихти печива і продовжуємо збивати до формування однорідного тесту.
лимонний торт з меренгою - фото крок 3
3. Розігріваємо духовку до 175 градусів, змащуємо деко і на пергаментний папір викладаємо тісто. Випікаємо 15 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Остудити.
лимонний торт з меренгою - фото крок 4
4. Готуємо інгредієнти для начинки торта.
лимонний торт з меренгою - фото крок 5
5. Для начинки збиваємо жовтки, потім поступово вливаємо згущене молоко, збиваємо і в кінці додаємо свіжовичавлений лимонний сік.
лимонний торт з меренгою - фото крок 6
6. На остигнула основу рівномірно розподіляємо начинку.
лимонний торт з меренгою - фото крок 7
7. Випікаємо в духовці, поки центр начинки не схопиться. Остуджують і прибираємо в холодильник на 4 годину.
лимонний торт з меренгою - фото крок 8
8. Готуємо інгредієнти для меренги.
лимонний торт з меренгою - фото крок 9
9. У каструлі змішати склянку цукру з водою. Довести до кипіння і після цього нагріти суміш до 115 градусів.
лимонний торт з меренгою - фото крок 10
10. Збити білки з 2 ст. Ложками цукру і поступово влити сироп.
лимонний торт з меренгою - фото крок 11
11. Меренгу викласти рівним шаром. Поставити в розігріту до 250 градусів духовку до утворення скоринки. Остудити.
лимонний торт з меренгою - фото крок 12
12. Прикрасити і подати до столу. Приємного чаювання! !!

Схожі рецепти