Тарт зі смородиною і меренгою
(покроковий рецепт з фото)
Приємний на смак десерт - солодка меренга і кислуватий смак ягід дають чудове поєднання. Щоб він був ще смачніше - зберігайте тарт в холодильнику.
Гарний десерт зі смородиною. Подрібніть в кухонному комбайні масло, борошно, сіль і цукор, додайте жовтки і замісити тісто. Розкачайте тісто, дайте йому півгодини постояти в холодильнику, а потім випікаючи протягом 10 хвилин. Викладіть на гарячий корж смородину, змішане з крохмалем і цукровою пудрою. Знову поставте в духовку ще на 20 хвилин. Зваріть сироп, змішайте його зі збитими білками і викладіть поверх охололого пирога. Потім поставте його в духовку під гриль на кілька хвилин підрум'янитися. Приємного чаювання!
- Цукор - 225 грам
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Смородина - 300 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Вода - 75 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
Змішайте в кухонному комбайні масло, борошно, сіль і 50 г. Цукру. Подрібніть, додайте жовтки і замісити тісто. Якщо воно виходить сухуватим, можна додати трохи води.
Розкачайте тісто в пласт, помістіть його в форму і поставте на півгодини в холодильник. На тісто покладіть лист пергаменту і насипте будь-якої крупи або гороху, щоб придавити тісто і не дати йому деформуватися під час випічки. Поставте на 10 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів. Потім викиньте вантаж разом з пергаментом, а корж печіть ще хвилин 7-8.
Промойте смородину, змішайте її з крохмалем і цукровою пудрою і викладіть на гарячий корж. Печіть в духовці 20 хвилин при тій же температурі.
Тим часом зваріть сироп - розчиніть решту цукру в воді і прокип'ятіть протягом 5 хвилин.
Білки збийте в густу піну. Тонкою цівкою влийте сироп і додайте лимонну кислоту, не припиняючи збивати.
Коли пиріг охолоне, викладіть на нього меренгу і поставте в духовку під гриль на кілька хвилин підрум'янитися.