Рецепт Тарт зі смородиною і меренгою фото

Тарт зі смородиною і меренгою
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Ягоди , Смородина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Приємний на смак десерт - солодка меренга і кислуватий смак ягід дають чудове поєднання. Щоб він був ще смачніше - зберігайте тарт в холодильнику.

Опис приготування:

Гарний десерт зі смородиною. Подрібніть в кухонному комбайні масло, борошно, сіль і цукор, додайте жовтки і замісити тісто. Розкачайте тісто, дайте йому півгодини постояти в холодильнику, а потім випікаючи протягом 10 хвилин. Викладіть на гарячий корж смородину, змішане з крохмалем і цукровою пудрою. Знову поставте в духовку ще на 20 хвилин. Зваріть сироп, змішайте його зі збитими білками і викладіть поверх охололого пирога. Потім поставте його в духовку під гриль на кілька хвилин підрум'янитися. Приємного чаювання!

  • Цукор - 225 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Смородина - 300 грам
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Вода - 75 мілілітрів
  • Яйця - 3 штуки
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
тарт зі смородиною і меренгою - фото крок 1
Змішайте в кухонному комбайні масло, борошно, сіль і 50 г. Цукру. Подрібніть, додайте жовтки і замісити тісто. Якщо воно виходить сухуватим, можна додати трохи води.
тарт зі смородиною і меренгою - фото крок 2
Розкачайте тісто в пласт, помістіть його в форму і поставте на півгодини в холодильник. На тісто покладіть лист пергаменту і насипте будь-якої крупи або гороху, щоб придавити тісто і не дати йому деформуватися під час випічки. Поставте на 10 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів. Потім викиньте вантаж разом з пергаментом, а корж печіть ще хвилин 7-8.
тарт зі смородиною і меренгою - фото крок 3
Промойте смородину, змішайте її з крохмалем і цукровою пудрою і викладіть на гарячий корж. Печіть в духовці 20 хвилин при тій же температурі.
тарт зі смородиною і меренгою - фото крок 4
Тим часом зваріть сироп - розчиніть решту цукру в воді і прокип'ятіть протягом 5 хвилин.
тарт зі смородиною і меренгою - фото крок 5
Білки збийте в густу піну. Тонкою цівкою влийте сироп і додайте лимонну кислоту, не припиняючи збивати.
тарт зі смородиною і меренгою - фото крок 6
Коли пиріг охолоне, викладіть на нього меренгу і поставте в духовку під гриль на кілька хвилин підрум'янитися.

Схожі рецепти