Рецепт Французький яблучний пиріг фото

Французький яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Французький яблучний пиріг - це ароматний, свіжий і бюджетний десерт з яблук і тесту. Такий пиріг особливо популярний в Бретані і Нормандії. Готується французький яблучний пиріг протягом години.

Опис приготування:

Французький яблучний пиріг виходить дуже соковитим і свіжим. Хрустка основа для тіста (зовсім несолодка) вигідно відтіняє кисло-солодкі м'які яблука. Пиріг готується в два етапи - спочатку випікається основа, а потім яблука.

  • Борошно - 150 грам
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Яєчний жовток - 4 штуки(2 жовтка - для тіста і 2 - для крему)
  • Лимон - 1 штука (потрібна тільки цедра, можна замінити на апельсин)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - для тіста, 1 - для крему)
  • Яблука - 2-3 штук
  • Вершки жирні - 2 Ст. Ложки
  • Вершки жирні - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
французький яблучний пиріг - фото крок 1
1. У велику миску нарубати вершкове масло, просійте борошно, вбийте два жовтки, додайте столову ложку цукру і цедру половинки лимона.
французький яблучний пиріг - фото крок 2
2. Перемішайте інгредієнти для тіста міксером.
французький яблучний пиріг - фото крок 3
3. З отриманої крихти руками замісити тісто.
французький яблучний пиріг - фото крок 4
4. У противопригарного або силіконову форму викладіть тісто і руками"розтягніть" його шаром по дну.
французький яблучний пиріг - фото крок 5
5. Коли тісто розтягнеться по дну і боків форми, проткніть його вилкою в декількох місцях (так воно не підніметься під час запікання).
французький яблучний пиріг - фото крок 6
6. Випікайте основу для пирога в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин.
французький яблучний пиріг - фото крок 7
7. Яблука промийте, очистіть від шкірки. Наріжте на 8 Dolek, виріжте кісточки і плодоніжки, потім кожну часточку розріжте ще на 2-3 частини.
французький яблучний пиріг - фото крок 8
8. Почніть викладати часточки яблук на випечений тісто в формі з центру по колу (віялом).
французький яблучний пиріг - фото крок 9
9. Викладайте часточки яблук кругом.
французький яблучний пиріг - фото крок 10
10. Заповніть яблуками всю поверхню запеченої основи.
французький яблучний пиріг - фото крок 11
11. У миску викладіть ложку цукру, корицю, цедру з половинки лимона, два жовтки. Влийте вершки.
французький яблучний пиріг - фото крок 12
12. Збийте інгредієнти міксером до однорідної маси.
французький яблучний пиріг - фото крок 13
13. Збитою сумішшю полийте часточки яблук зверху.
французький яблучний пиріг - фото крок 14
14. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин. Після випічки французького яблучного пирога духовку не вимикайте.
французький яблучний пиріг - фото крок 15
15. Розтопіть трохи масла і полийте їм готовий пиріг.
французький яблучний пиріг - фото крок 16
16. Присипте политий маслом пиріг цукровою пудрою і відправте в гарячу духовку ще на 5 хвилин, щоб цукор карамелізований.
французький яблучний пиріг - фото крок 17
17. Французький яблучний пиріг готовий! Смачного!

Схожі рецепти