Телятина в білому вині
(покроковий рецепт з фото)
Досить часто при гасінні телятини до неї додають сухе біле вино, щоб підкреслити благородний смак м'яса і зробити його ніжним і м'яким, і в цьому рецепті ми приготуємо м'ясо подібним чином.
Такий рецепт приготування телятини в білому вині це найпростіший і легкий спосіб зробити неймовірно смачне і вишукане блюдо з доступних інгредієнтів. Можливо, на фотографіях цього і не видно, але м'ясо після тривалого гасіння в провині стає дуже ніжним і соковитим, а смак у телятини виходить просто неймовірний. Мені здається, для невеликого святкової вечері в колі сім'ї кращого варіанту, ніж це простий рецепт телятини в білому вині, не знайти. Спробуйте приготувати таке мяско, я впевнена, воно сподобається вам і вашим рідним.
- Телятина на кістці - 1 кілограм
- Вино біле сухе - 300 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Селера стебла - 2 штуки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми гарненько промиваємо телятину, висушуємо м'ясо і нарізаємо його на порційні шматки. Обвалюють кожен шматок телятини з усіх боків в суміші борошна і солі.
Потім ми викладаємо на розігріту сковороду вершкове масло, розтоплюємо його, додаємо оливкову олію і обсмажуємо на цій суміші шматки телятини до рум'яної золотистої скоринки, смажимо м'ясо на великому вогні.
Перекладаємо м'ясо в окрему тарілку, а на сковороду відправляємо нарізану дрібно цибулю, селера і часник, смажимо овочі протягом 10 хвилин до золотистого кольору.
Після цього викладаємо на сковороду до овочів обсмажене м'ясо і виливаємо вино, тушкуємо телятину під кришкою на повільному вогні протягом двох годин.
Подаємо готову страву з будь-яким гарніром на ваш смак, в моєму випадку це картопляне пюре і овочевий салат. Приємного апетиту всім!