Баранина на сковороді в білому вині з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Смачна ароматна баранина! З рум'яної картоплею і смаженими помідорами. З білим вином і пряними травами. Чудова ідея для недільного обіду або вечері! Приготуйте і переконайтеся, що це зовсім не складно!
Баранина виходить найніжнішої, а аромат страви… Вибирайте молоду баранину, задню частину. І попросіть відразу нарубати м'ясо порційними шматками - так ви заощадите час і сили. Удачі в приготуванні!
- Баранина - 1 кілограм (задня ніжка)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 600 грам
- Баклажан - 2 штуки (тонкі)
- Помідори черрі - 10 штук
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вино біле сухе - 200 мілілітрів
- Суміш перців горошком - 1 Чайна ложка
- Суміш прянощів - 2 чайних ложки (мікс для баранини)
- Розмарин сушений - 1 щіпка
Баранину промийте крижаною водою і добре просушіть серветками. Посипте розмарином і крупно потовчений чорним перцем. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте м'ясо з двох сторін до красивої рум'яної скоринки. В середині обсмажування додайте крупно нарізану цибулю і теж обсмажте.
Вийміть м'ясо і цибулю, обсмажте в олії картоплю, нарізаний часточками, потім кружечки баклажани і помідори черрі.
Вийміть м'ясо і цибулю, обсмажте в олії картоплю, нарізаний часточками, потім кружечки баклажани і помідори черрі.
Викладіть овочі на тарілку, поверніть в сковороду баранину і залийте її білим сухим вином. Доведіть до кипіння на сильному вогні, через пару хвилин зменшіть вогонь до мінімуму. Посоліть м'ясо і приправте міксом спецій для баранини з коріандром. Гасіть м'ясо до випаровування рідини, пару раз перевернув куски.
Поверніть овочі до м'яса, досоліть за смаком, акуратно перемішайте, прогрійте разом хвилин 5. Вимкніть нагрів, накрийте м'ясо фольгою і дайте постояти хвилин 20 в теплому місці.
Сервіруйте гарячим, прикрасивши свіжим зеленим базиліком. До м'яса подайте червоне сухе вино.