Кролик з грибами в білому вині
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите готувати дієтичне м'ясо кролика, то цей рецепт саме для вас. Запечена кролик з грибами в білому вині виходить шалено смачним, ніжним і ароматним. Ваші гості залишаться в захваті!
Кролик з грибами в білому вині - класичне блюдо французької кухні. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати цей вишукану страву. В цілому рецепт дуже простий, і возитися з ним довго не потрібно. Біле сухе вино - хороший маринад, і м'ясо кролика вийде дуже м'яким. Спеції та трави підібрані ідеально, але ви можете додати щось на ваш смак. Щоб зробити м'ясо ще ніжнішим, можна попередньо на ніч замаринувати його в цих травах і спеціях і вини. А потім при готуванні додати цей же маринад. Смачного!
- Кролик - 2 штуки (тушка)
- Борошно - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 6 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Гриби - 450 грам (печериці або білі)
- Біле сухе вино - 2 склянки
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Петрушка - 1 пучок
М'ясо кролика поріжте на шматочки і обваляйте в борошні з сіллю.
Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом.
Гриби і овочі помийте і наріжте великими часточками. Вставте мантію у вигляді.
Покладіть зверху на овочі та гриби кролика.
Посипте спеціями і травами, залийте вином. Кролик повинен на 3/4 бути у вині.
Накрийте форму фольгою, відправте м'ясо в духовку, розігріту до 220 градусів, з 1 час. Для 10 хвилин до закінчення готування зніміть фольгу, щоб вийшла гарна скоринка.