Тефтелі в томаті 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Як ситного і смачного гарячого страви рекомендую взяти на замітку відмінний спосіб, як приготувати тефтелі в томаті. Соковиті і апетитні, вони чудово підійдуть до будь-якого гарніру або салату.
Перед вами нескладний варіант тефтелек на кожен день. Гасіння в соусі має свої переваги, адже вони виходять більш соковитими і смачними. Крім томата або пасти ви можете додати в соус будь-які овочі і спеції, які вам до душі. В даному випадку готуються тефтелі в духовки, але при бажанні ви можете гасити їх і на плиті.
- Мал - 0.5 склянки
 - Яйце - 1-2 штук
 - Цибулина - 1 штука
 - Часник - 2-4 зубчиків
 - Борошно - 1 Чайна ложка
 - Томатна паста - 2 чайних ложки
 - Фарш - 400 грам
 - Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
 - Сіль і перець - За смаком
 

1. Рис необхідно заздалегідь зварити в підсоленій воді і остудити. Викладіть його в глибоку миску, vbeyte яйця.

2. Ретельно перемішайте.

3. Додайте до рису фарш (в даному випадку це мікс яловичини і свинини), перець і сіль за смаком.

4. Все як слід перемішайте до однорідності. У фарш також можна додати улюблені спеції або сушені трави.

5. Підготуйте жароміцних форму, змастіть її трохи рослинним маслом. Вологими руками сформуйте тефтелі, викладіть їх в форму. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 15-20.

6. А тим часом можна зайнятися соусом. На сковороду відправте трохи масла, розігрійте його. Очистіть і подрібніть цибулю з часником. Викладіть їх на сковороду і обсмажте пару хвилин.

7. Після додайте борошно і томат (або томатну пасту).

8. Посоліть і поперчіть за смаком, влийте воду і акуратно перемішайте ще раз.

9. Дістаньте форму з тефтелі з духовки.

10. Акуратно вилийте соус зверху.

11. Надішліть назад в духовку і запікайте до готовності ще хвилин 15-20.
Смачного!
Смачного!