Тефтелі в томаті
(покроковий рецепт з фото)
Як ситного і смачного гарячого страви рекомендую взяти на замітку відмінний спосіб, як приготувати тефтелі в томаті. Соковиті і апетитні, вони чудово підійдуть до будь-якого гарніру або салату.
Перед вами нескладний варіант тефтелек на кожен день. Гасіння в соусі має свої переваги, адже вони виходять більш соковитими і смачними. Крім томата або пасти ви можете додати в соус будь-які овочі і спеції, які вам до душі. В даному випадку готуються тефтелі в духовки, але при бажанні ви можете гасити їх і на плиті.
- Мал - 0.5 склянки
- Яйце - 1-2 штук
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 2 чайних ложки
- Фарш - 400 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Рис необхідно заздалегідь зварити в підсоленій воді і остудити. Викладіть його в глибоку миску, vbeyte яйця.
2. Ретельно перемішайте.
3. Додайте до рису фарш (в даному випадку це мікс яловичини і свинини), перець і сіль за смаком.
4. Все як слід перемішайте до однорідності. У фарш також можна додати улюблені спеції або сушені трави.
5. Підготуйте жароміцних форму, змастіть її трохи рослинним маслом. Вологими руками сформуйте тефтелі, викладіть їх в форму. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 15-20.
6. А тим часом можна зайнятися соусом. На сковороду відправте трохи масла, розігрійте його. Очистіть і подрібніть цибулю з часником. Викладіть їх на сковороду і обсмажте пару хвилин.
7. Після додайте борошно і томат (або томатну пасту).
8. Посоліть і поперчіть за смаком, влийте воду і акуратно перемішайте ще раз.
9. Дістаньте форму з тефтелі з духовки.
10. Акуратно вилийте соус зверху.
11. Надішліть назад в духовку і запікайте до готовності ще хвилин 15-20.
Смачного!
Смачного!