Цвітна капуста на зиму в томаті
(покроковий рецепт з фото)
Цвітну капусту на зиму в томаті я закатала за рецептом подруги-городниці. Вийшло досить смачно! Шкода я сама не вмію її вирощувати, а то б робила цю заготовку в великій кількості. Ось рецепт!
Цвітна капуста на зиму в томаті - рідкісний делікатес на нашому столі. Тим, хто навчився сам вирощувати кольорову капусту, я раджу спробувати зробити кольорову капусту на зиму в томаті за моїм рецептом. Процес не дуже трудомісткий. Помідори можна перетерти або дрібно порізати, в крайньому випадку візьміть томатний сік або пасту. Зелені теж можете покласти більше, хтось любить кінзу, кріп. Як завжди, можна експериментувати, щось додавши або забравши на свій смак. Засукайте кольорову капусту на зиму в томаті. Успіхів і приємного апетиту!
- Кольорова капуста - 2 кілограма
- Помідори - 1200 грам
- Перець болгарський - 250 грам
- Масло рослинне - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 60 грам
- Часник - 80 грам
- Оцет 6% - 120 грам
- Петрушка - 1 штука (пучок)
Цвітну капусту розділити на суцвіття.
Капусту відварити 5 хвилин в киплячій воді.
Овочі почистити і помити.
Овочі дрібно нарізати.
Додати оцет, сіль, цукор, рослинне масло і протерті помідори. Варимо на повільному вогні 30 хвилин.
Додаємо кольорову капусту і варимо ще 3 хвилини.
Розкласти суміш по стерилізованих банках.
Банки простерилізувати 20-30 хвилин. Закатати кришками і остудити в перевернутому вигляді.
Смачного!