Капуста, тушкована з шампіньйонами в томаті
(покроковий рецепт з фото)
В якості основної страви або гарніру можна подати тушковану капусту, наприклад, з грибами. Печериці або гливи - без різниці. Вибирайте гриби на ваш смак.
Капуста - вельми багатогранний і корисний овоч, але ось в сирому вигляді її їсти багатьом складно (або неприємний). Тушкована капуста з печерицями - відмінний варіант не тільки урізноманітнити свій повсякденний стіл, але і насититися корисним легким, вельми поживним стравою. Готується воно не більше однієї години. Таку капусту можна подавати як доповнення до будь-якого другого блюда. Більш того, спробуйте на сніданок приготувати смажену яєчню і подати її разом з тушкованою капустою.
- Білокачанна капуста - 200 грам
- Печериці - 5-6 штук
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 50 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Вода - 150 грам
1. Отже, шаткуємо капусту і відправляємо її смажитися на сковороду з розпеченим рослинним маслом.
2. Зробіть середній вогонь, смажте і постійно помішуйте. Смажте до тих пір, поки капуста не стане м'якою і місцями золотистої. Найсмачніше, коли капуста добре підсмажиться.
3. Додайте томатну пасту, перемішайте і смажте ще пару хвилин. Потім капусту можна викласти в каструлю, в якій ви будете гасити її.
4. Потім обсмажити цибулю і моркву на рослинному маслі і відправте до капусти. Тепер займіться грибами.
5. Я вибрала печериці, але ви можете взяти гливи - вони теж швидко готуються. Печериці я очищаю від шкірки, після чого нарізаю слайсами уздовж. Якщо любите дрібну нарізку - будь ласка. Спосіб нарізки на смак готового блюда не впливає.
6. Гриби смажаться на олії не більше 7 хвилин. Не забувайте їх постійно помішувати. Смажте печериці до золотистого кольору.
7. Коли ви відправите гриби в капусті, наріжте зелень ( у мене був зелений лук і петрушка) і теж відправте її в каструлю. Потім все перемішайте, додайте трохи води і залиште кипіти на слабкому вогні близько 20 хвилин.
8. Коли вода википить (при необхідності додавайте) і капуста стане м'якою - вона готова. Вимикайте її і подавайте до столу в якості основного блюда, гарніру.
9. Смачного!