Фрікасе з курки з шампіньйонами
(покроковий рецепт з фото)
Смачне куряче м'ясо в поєднанні з грибами і в білому соусі приготувати зовсім нескладно. А саме головне - готується цей шедевр дуже швидко.
Вам набридли традиційні страви з курки? Раджу приготувати в домашніх умовах смачне французьке блюдо - фрикасе з курки з шампіньйонами. Прекрасне поєднання грибів і курячого філе, смачний і ніжний соус, швидке і нескладне приготування. Приготувати це блюдо під силу навіть початківцям господаркам. І нехай вас не лякає назва страви, за допомогою рецепта фрикасе з курки з шампіньйонами з фото у вас все вийде. Кращим гарніром до фрикасе вважається рис. Смачного!
- Куряча грудка - 250-300 грам
- Вершки - 200 грам
- Гриби - 150-200 грам (печериці, білі, опеньки, гливи - будь-які)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Суміш перців мелена - 2 щіпки
- Спеції для курки - 1 щіпка
Курячі грудки моєму, знімаємо з неї шкірку. Філе нарізаємо невеликими брусочками.
Розігріваємо на сковороді на середньому вогні вершкове і рослинне масло. Обсмажуємо на цій суміші масел шматочки курячого філе хвилин 5-6.
Чистимо цибулю та гриби. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями або напів-кільцями, а гриби - тонкими пластинками.
Відправляємо цибулю на сковорідку до м'яса і смажимо, помішуючи, доти, поки цибуля не стане прозорим.
Додаємо на сковорідку гриби, перемішуємо. Смажимо буквально 5-6 хвилин.
Тепер рівномірно посипаємо борошном вміст сковорідки, перемішуємо і смажимо хвилини 2.
Додаємо спеції, сіль, перець.
Заливаємо м'ясо з грибами вершками, перемішуємо і доводимо до кипіння. Усе, блюдо готово.