Рецепт Фрікасе з курки з грибами фото

Фрікасе з курки з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Курка , Гриби , Печериці
Дієтичне харчування
На вечерю
Гарячі страви , Фрікасе
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Фрікасе з курки з грибами - дуже популярна страва французької кухні. Приготуйте фрикасе на нашу рецептом, і ви обов'язково залишитеся задоволені!

Опис приготування:

Приготувати фрикасе з курки з грибами в домашніх умовах зовсім нескладно! Перед вами класичний рецепт фрикасе з курки з грибами, який ви завжди зможете урізноманітнити, додавши до печериць будь-які інші гриби на ваш смак.

  • Куряче філе - 700 грам
  • Печериці - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершки - 200 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Спеції - За смаком
фрікасе з курки з грибами - фото крок 1
Куряче філе ретельно промити, обсушити паперовим рушником і порізати невеликими шматочками.
фрікасе з курки з грибами - фото крок 2
Печериці також ретельно промити під водою, очистити, і порізати дольками.
фрікасе з курки з грибами - фото крок 3
Сковороду добре прогріти, змазати маслом, викласти на неї курку. Коли з м'яса вийде зайвий сік, додати спеції за смаком, посолити, поперчити і додати порізану цибулю. Обсмажувати курку з цибулею, не забуваючи помішувати, поки цибуля не набуде золотистий колір.
фрікасе з курки з грибами - фото крок 4
Потім додайте до курки і цибулі печериці, гарненько перемішайте і продовжуйте обсмажувати.
фрікасе з курки з грибами - фото крок 5
Через хвилин 5-7, коли печериці підсмажаться, залийте суміш вершками, знову добре перемішайте. Зменшіть вогонь, закрийте кришкою і тушкуйте суміш хвилин 10.
фрікасе з курки з грибами - фото крок 6
Борошно розведіть у воді, гарненько перемішайте до однорідного стану.
фрікасе з курки з грибами - фото крок 7
Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.
фрікасе з курки з грибами - фото крок 8
Потім додайте часник і воду з борошном до суміші, перемішайте. Вимкніть плиту і дайте страві постояти під кришкою хвилин 10-15. Подавайте фрикасе з улюбленим гарніром або овочами. Смачного!

Схожі рецепти