Фрікасе з курки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Фрікасе з курки з грибами - дуже популярна страва французької кухні. Приготуйте фрикасе на нашу рецептом, і ви обов'язково залишитеся задоволені!
Приготувати фрикасе з курки з грибами в домашніх умовах зовсім нескладно! Перед вами класичний рецепт фрикасе з курки з грибами, який ви завжди зможете урізноманітнити, додавши до печериць будь-які інші гриби на ваш смак.
- Куряче філе - 700 грам
- Печериці - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершки - 200 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком
Куряче філе ретельно промити, обсушити паперовим рушником і порізати невеликими шматочками.
Печериці також ретельно промити під водою, очистити, і порізати дольками.
Сковороду добре прогріти, змазати маслом, викласти на неї курку. Коли з м'яса вийде зайвий сік, додати спеції за смаком, посолити, поперчити і додати порізану цибулю. Обсмажувати курку з цибулею, не забуваючи помішувати, поки цибуля не набуде золотистий колір.
Потім додайте до курки і цибулі печериці, гарненько перемішайте і продовжуйте обсмажувати.
Через хвилин 5-7, коли печериці підсмажаться, залийте суміш вершками, знову добре перемішайте. Зменшіть вогонь, закрийте кришкою і тушкуйте суміш хвилин 10.
Борошно розведіть у воді, гарненько перемішайте до однорідного стану.
Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.
Потім додайте часник і воду з борошном до суміші, перемішайте. Вимкніть плиту і дайте страві постояти під кришкою хвилин 10-15. Подавайте фрикасе з улюбленим гарніром або овочами. Смачного!