Рецепт Фрікасе з курки зі сметаною фото

Фрікасе з курки зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Птах, Курка, Куряче філе
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Фрікасе

У кожній країні є свої кулінарні традиції і фрикасе з курки зі сметаною в домашніх умовах готують практично в кожній родині. Ось і я вирішила спробувати відійти від класичного гуляшу…

Ніжне м'ясо в соусі - фрикасе з курки зі сметаною в домашніх умовах можна приготувати менше, ніж за годину. Ще смачніше філе виходить разом з грибами і зеленню. Дуже раджу це блюдо в якості альтернативи іншим видам м'яса з підливою.

  • Куряче філе - 500 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Сіль, приправи - За смаком
  • Вершки - 100 грам
фрікасе з курки зі сметаною - фото крок 1
1. Помийте і обсушіть куряче філе - для фрикасе з курки в домашніх умовах воно підійде найкраще. Посоліть його і поперчіть, після чого відправте на сковороду.
фрікасе з курки зі сметаною - фото крок 2
2. Краще обваляти м'ясо в борошні, але її можна додати і в кінці. Смажиться філе на вершковому і рослинному маслі з усіх боків, поки м'ясо на придбає рівномірний білий колір.
фрікасе з курки зі сметаною - фото крок 3
3. Тепер візьміть жирні вершки і залийте ними наше м'ясо. Краще, щоб вершки покрили всю поверхню філе. Додайте приправи, накрийте кришкою і зменшіть вогонь.
фрікасе з курки зі сметаною - фото крок 4
4. Гаситься м'ясо близько 20 хвилин до тих пір, поки вершки остаточно не загустеют. Якщо ви не обвалювали шматочки в борошні, можете додати кілька пучок за 5 хвилин до готовності м'яса.
фрікасе з курки зі сметаною - фото крок 5
5. Ось таким виходить наше м'ясо. Подавати його можна з овочами і будь-яким гарніром. Найсмачніше курка виходить, якщо її готувати з грибами, а в кінці посипати зеленню.

Схожі рецепти