Фрікасе з курки зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
У кожній країні є свої кулінарні традиції і фрикасе з курки зі сметаною в домашніх умовах готують практично в кожній родині. Ось і я вирішила спробувати відійти від класичного гуляшу…
Ніжне м'ясо в соусі - фрикасе з курки зі сметаною в домашніх умовах можна приготувати менше, ніж за годину. Ще смачніше філе виходить разом з грибами і зеленню. Дуже раджу це блюдо в якості альтернативи іншим видам м'яса з підливою.
- Куряче філе - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Сіль, приправи - За смаком
- Вершки - 100 грам
1. Помийте і обсушіть куряче філе - для фрикасе з курки в домашніх умовах воно підійде найкраще. Посоліть його і поперчіть, після чого відправте на сковороду.
2. Краще обваляти м'ясо в борошні, але її можна додати і в кінці. Смажиться філе на вершковому і рослинному маслі з усіх боків, поки м'ясо на придбає рівномірний білий колір.
3. Тепер візьміть жирні вершки і залийте ними наше м'ясо. Краще, щоб вершки покрили всю поверхню філе. Додайте приправи, накрийте кришкою і зменшіть вогонь.
4. Гаситься м'ясо близько 20 хвилин до тих пір, поки вершки остаточно не загустеют. Якщо ви не обвалювали шматочки в борошні, можете додати кілька пучок за 5 хвилин до готовності м'яса.
5. Ось таким виходить наше м'ясо. Подавати його можна з овочами і будь-яким гарніром. Найсмачніше курка виходить, якщо її готувати з грибами, а в кінці посипати зеленню.