Фрікасе з курки з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Не всі вишукані французькі страви складні в приготуванні і вимагають спеціальних навичок. Наприклад, зробити фрикасе з курки з овочами дуже просто, тому ви можете готувати цю його досить часто.
Цей рецепт приготування фрикасе з курки з овочами один з моїх найулюбленіших, тому що він не тільки дуже легкий, але і досить економічний, а саме фрикасе виходить чудовим. Це як раз той випадок, коли простота з'єднується вишуканістю смаку і насиченістю аромату, і все це в одній страві. Так що вам не обов'язково йти в ресторан, щоб насолодитися фрикасе, адже тепер ви без зусиль зможете влаштувати у себе вдома справжній вечерю у французькому стилі з цим рецептом приготування фрикасе з курки з овочами.
- Грудка куряча - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Горошок зелений - 100 грам (відварити свіжий або заморожений )
- Бульйон курячий - 500 мілілітрів
- Жовток яєчний - 1 штука
- Вершки 10% - 130 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець чорний горошком - 10 штук
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Для початку нам необхідно відварити курячу грудку. Тому промиваємо її і викладаємо в каструлю з водою, додаємо очищену і розрізану навпіл цибулину, морква, лавровий лист, перець горошком. Варимо грудку протягом 30-40 хвилин після закипання води.
Коли відварена грудка трохи охолоне, очищаємо її від шкіри і кісток, нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки.
Тепер нарізаємо півкільцями відварену моркву.
Потім викладаємо на сковороду вершкове масло і розтоплюємо його.
Висипаємо борошно і обсмажуємо її протягом 1-2 хвилин.
Тепер необхідно поступово влити на сковороду курячий бульйон, постійно помішуючи рідина. Коли маса стане однорідною (без грудочок), ми доводимо її до кипіння, вливаємо лимонний сік, солимо і перчимо.
Викладаємо на сковороду м'ясо, морква і попередньо відварений горошок.
Швиденько збиваємо в окремій мисці жовток з вершками і так само виливаємо цю суміш на сковороду. Доводимо фрикасе до кипіння на повільному вогні і знімаємо.
Готову страву можна подавати з будь-яким гарніром на вам смак. Смачного!