Рецепт Капуста, маринована в томаті, на зиму фото

Капуста, маринована в томаті, на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Існує багато різноманітних заготовок з білокачанної капусти, які дуже смачні і прості в приготуванні, тому більшість господинь роблять їх дуже часто для своїх домочадців.

Опис приготування:

Капуста з помідорами - відмінне поєднання, яке сподобається всім без винятку любителям домашніх консервованих овочів. Тому хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати капусту, мариновану в томаті, на зиму. Капуста виходить хрусткою, з приємним помідорним смаком. Кислота, що міститься в томатах, прекрасно зберігає цей салат, і тому оцет можна не додавати. Беріть капусту середніх сортів, щоб у неї не було гіркуватості, а помідори використовуйте м'ясисті, для того щоб сік вийшов густим. Таку заготовку можете використовувати як доповнення до гарніру, а також додавати в борщ. Експериментуйте - і ви будете приємно здивовані отриманим результатом.

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Томатний сік - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1-2 Ст. Ложок
капуста, маринована в томаті, на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Помідори пропустіть через соковижималку, щоб отримати томатний сік.
капуста, маринована в томаті, на зиму - фото крок 2
Білокачанну капусту дрібно наріжте зручним для вас способом.
капуста, маринована в томаті, на зиму - фото крок 3
Поставте томатний сік на вогонь, доведіть його до кипіння. Приправити сіллю і PROVARE 20 хвилин на слабкому вогні.
капуста, маринована в томаті, на зиму - фото крок 4
У підготовлені стерилізовані банки розкладіть нашатковану капусту. Злегка утрамбуйте рукою або просто струсіть банку. Залийте гарячим томатним соком на 2/3 банки.
капуста, маринована в томаті, на зиму - фото крок 5
Тим часом підготуйте посуд для стерилізації. На дно покладіть складену вдвічі кухонний рушник і налийте води, яка повинна доходити до плічок банки. У теплу воду помістіть банки з капустою для стерилізації. З моменту закипання банки об'ємом 0, 5 літра стерилізують 7 хвилин, 1, 0 літр - 14 хвилин.
капуста, маринована в томаті, на зиму - фото крок 6
Простерилізовані банки щільно закрийте металевими кришками. Переверніть догори дном і накрийте теплим рушником до повного охолодження. Капуста, маринована в томаті, на зиму готова.

Схожі рецепти