Рецепт Квасоля в томаті на зиму фото

Квасоля в томаті на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 18
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Квасоля в томаті - не тільки чудова закуска, але і хороше самостійне блюдо. Обожнюю його з хрусткими тостами. Можна вживати як холодним. Так і гарячим. Ось мій простий рецепт. Ловіть!

Опис приготування:

Для того, щоб приготувати квасоля в томаті на зиму за класичним рецептом, спочатку треба на ніч замочити квасолю. А далі готувати квасоля для закачування в банки слід наступним чином:

1. Замочену на ніч квасолю відваріть до готовності в підсоленій воді.

2. З помідорів зніміть шкурки. Для цього обіллєте їх окропом або протягом пари хвилин потримайте в окропі. Потім перейдіть на м'ясорубці.

3. В помідори додайте приправи, цукор, сіль. Перемішайте і відваріть. Варяться вони приблизно 30 хвилин.

4. У каструлю з вареними помідорами додайте квасолю, перемішайте і варіть все разом ще протягом 10 хвилин.

5. Поки помідори і квасоля варяться, підготуйте банки, простерилизуйте їх. Розкладіть наше вариво по банкам, закатати, потім переверніть банки на ніч на ковдру, а зверху накрийте ще одним.

Квасоля в томаті на зиму готова! Смачного!

У Вас повинно вийти 4, 5 L. Зберігайте в темному прохолодному місці.


  • Квасоля - 1 кілограм
  • Поміори- 3 кілограма
  • Чорний перець (горошок) - 1 Чайна ложка
  • Запашний перець - 1 Чайна ложка
  • Лпвровий лист- 3-4 штук
  • Перець чилі (по бажанню) - 1/2 штуки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
Для того, щоб приготувати квасоля в томаті на зиму за класичним рецептом, спочатку треба на ніч замочити квасолю. А далі готувати квасоля для закачування в банки слід наступним чином:

1. Замочену на ніч квасолю відваріть до готовності в підсоленій воді.

2. З помідорів зніміть шкурки. Для цього обіллєте їх окропом або протягом пари хвилин потримайте в окропі. Потім перейдіть на м'ясорубці.

3. В помідори додайте приправи, цукор, сіль. Перемішайте і відваріть. Варяться вони приблизно 30 хвилин.

4. У каструлю з вареними помідорами додайте квасолю, перемішайте і варіть все разом ще протягом 10 хвилин.

5. Поки помідори і квасоля варяться, підготуйте банки, простерилизуйте їх. Розкладіть наше вариво по банкам, закатати, потім переверніть банки на ніч на ковдру, а зверху накрийте ще одним.

Квасоля в томаті на зиму готова! Смачного!

У Вас повинно вийти 4, 5 L. Зберігайте в темному прохолодному місці.

Схожі рецепти