Квасоля в томаті на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Квасоля в томаті - не тільки чудова закуска, але і хороше самостійне блюдо. Обожнюю його з хрусткими тостами. Можна вживати як холодним. Так і гарячим. Ось мій простий рецепт. Ловіть!
Для того, щоб приготувати квасоля в томаті на зиму за класичним рецептом, спочатку треба на ніч замочити квасолю. А далі готувати квасоля для закачування в банки слід наступним чином:
1. Замочену на ніч квасолю відваріть до готовності в підсоленій воді.
2. З помідорів зніміть шкурки. Для цього обіллєте їх окропом або протягом пари хвилин потримайте в окропі. Потім перейдіть на м'ясорубці.
3. В помідори додайте приправи, цукор, сіль. Перемішайте і відваріть. Варяться вони приблизно 30 хвилин.
4. У каструлю з вареними помідорами додайте квасолю, перемішайте і варіть все разом ще протягом 10 хвилин.
5. Поки помідори і квасоля варяться, підготуйте банки, простерилизуйте їх. Розкладіть наше вариво по банкам, закатати, потім переверніть банки на ніч на ковдру, а зверху накрийте ще одним.
Квасоля в томаті на зиму готова! Смачного!
У Вас повинно вийти 4, 5 L. Зберігайте в темному прохолодному місці.
- Квасоля - 1 кілограм
- Поміори- 3 кілограма
- Чорний перець (горошок) - 1 Чайна ложка
- Запашний перець - 1 Чайна ложка
- Лпвровий лист- 3-4 штук
- Перець чилі (по бажанню) - 1/2 штуки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1. Замочену на ніч квасолю відваріть до готовності в підсоленій воді.
2. З помідорів зніміть шкурки. Для цього обіллєте їх окропом або протягом пари хвилин потримайте в окропі. Потім перейдіть на м'ясорубці.
3. В помідори додайте приправи, цукор, сіль. Перемішайте і відваріть. Варяться вони приблизно 30 хвилин.
4. У каструлю з вареними помідорами додайте квасолю, перемішайте і варіть все разом ще протягом 10 хвилин.
5. Поки помідори і квасоля варяться, підготуйте банки, простерилизуйте їх. Розкладіть наше вариво по банкам, закатати, потім переверніть банки на ніч на ковдру, а зверху накрийте ще одним.
Квасоля в томаті на зиму готова! Смачного!
У Вас повинно вийти 4, 5 L. Зберігайте в темному прохолодному місці.