Квасоля, тушкована з овочами в томаті
(покроковий рецепт з фото)
Квасоля з овочами можна заготовлювати на зиму в банках, а можна просто готувати і їсти як чудовий гарнір до м'яса або каш. Квасоля дуже ситна і поживна, вона сподобається вашим близьким.
Якщо ви вирішили зробити смачну страву, але не знаю, , як приготувати квасоля, тушковану з овочами в томаті, то цей рецепт для вас! Кількість інгредієнтів можна зменшити або збільшити. Якщо ви хочете зробити з цієї квасолі консервацію, то просто додайте в кінці півсклянки оцту і розлийте все по стерилізованих банках.
- Квасоля - 1 кілограм
- Помідори - 1 кілограм
- Солодкий перець - 1, 5 грами
- Цибуля - 1 кілограм
- Цукор - 160 грам
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
Квасоля замочіть в холодній воді на добу. Ви можете вибрати будь-який сорт, будь то: біла або червона квасоля. Відваріть її до готовності в підсоленій воді, відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Цибуля звільніть від лушпиння і наріжте півкільцями. Не дуже тонко, щоб при смаженні він не розвалився. Пасеруйте цибулю на рослинній олії на розігрітій сковороді до утворення золотистого відтінку.
Потім на сковорідку до цибулі додайте нарізаний часточками солодкий перець, очищений попередньо від серцевини і насіння. Обсмажуйте овочі ще протягом п'яти хвилин.
Тепер до овочів покладіть відварену квасолю. Томати обдайте окропом, зніміть з них шкірку, очистіть від насіння. М'якоть томатів пюріруйте (я це роблю за допомогою блендера) і додайте до квасолі і овочам.
Поперчіть і посоліть інгредієнти. Ви можете додавати будь-які спеції на свій розсуд. Всипте цукровий пісок. Перемішайте інгредієнти дерев'яною лопаткою. Гасіть під закритою кришкою до готовності двадцять хвилин.