Квасоля в томаті
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто квасоля використовують як замінник м'яса (особливо в вегетаріанської кухні), вона багата білком, дає хороший навар і насичений смак. Розповім про те, як приготувати квасоля в томаті.
У нашій країні квасоля часто використовують для приготування борщу, а ось в інших країнах, наприклад, в Латинській Америці дуже популярні гарніри з квасолі. Там її готують в томатному соусі, з додаванням перцю чилі, а також бекону. Страву можна зберігати в холодильнику, а перед подачею на стіл варто розігріти.
- Квасоля біла - 450 грам
- Бекон - 100-150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Шавлія свіжий - 1 Ст. Ложка
- Пластівці чилі - 1 Ст. Ложка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 50 грам
- Помідори - 450 грам
- Бульйон - 2 склянки
- Сіль - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
- Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
1
Квасоля промийте і залийте окропом, щоб вода покривала її на 3-4 пальця. Залиште квасоля на 1-1, 5 годину.
2
Через необхідний час злийте воду і перекладіть квасоля у велику каструлю, залийте холодною водою (з 4 пальця) і відправте на вогонь. Варіть після закипання 75-85 хвилин.
3
Наріжте бекон невеликими шматочками і обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
4
Очистіть цибулю і наріжте його середнім кубиком, додайте в сковороду до бекону, потім додайте подрібнений часник, рубаний шавлія, пластівці чилі, томатну пасту і готуйте 1-3 хвилини.
5
Вимийте і наріжте дрібно томати, додайте їх в сковороду, влийте бульйон і доведіть весь вміст до кипіння, приправити сіллю і додати мед.
6
Викладіть в сковороду відварену квасолю, накрийте кришкою і після закипання готуйте близько 1 годину, пробуйте на готовність квасоля.
7
Подрібніть петрушку і змішайте її з бальзамічним оцтом. Викладіть в тарілку квасоля і додайте зелень, перемішайте і подавайте до столу.