Квасоля в томаті в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Квасоля в томаті удосталь продається в усіх магазинах, але набагато смачніше і дешевше буде якщо її приготувати вдома. Без консервантів і смакових добавок квасоля набагато корисніше.
Опис приготування:
Квасоля має просто величезною кількістю мінералів, мікроелементів і вітамінів. Давайте приготуємо її в мультиварці в томатному соусі. Блюдо ситне, в міру гостре, ароматне і смачне. У мене біла квасоля, але за цим рецептом можна приготувати червону і чорну квасолю. Смачно, як в теплом, так і в холодному вигляді. Така квасоля стане самостійною стравою або гарніром.
- Квасоля - 1, 5 склянки (суха, біла)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Цукор - За смаком
- Часник - 1 зубчик
Візьміть інгредієнти для приготування квасолі.
Квасоля добре помийте і залийте холодною водою на ніч.
До ранку квасоля добре набубнявіє. Вона вбере всю воду. Якщо трохи води залишиться, то злийте її. Викладіть набряклу квасолю в чашу мультиварки.
Залийте водою так, щоб вона була на палець вище квасолі. Посоліть квасоля.
Накрийте мультиварку кришкою і варіть квасоля до готовності в режимі"Боби" , "Гасіння" або"Суп" протягом 60 хвилин. Час приготування залежить від сорту квасолі, тому потрібно періодично відкривати мультиварку і стежити за ступенем м'якості квасолі і кількістю води.
Поки квасоля вариться, займіться овочами. Моркву і цибулю очистіть, помийте. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Викладіть в сковороду, налийте рафінована соняшникова олія і 20 мл. Води.
Гасіть овочі 10 хвилин.
У м'яку квасоля викладіть цибулю з морквою.
Додайте томатну пасту, цукор і мелений перець за смаком, перемішайте.
Готуйте квасоля в томаті ще 10 хвилин в тому ж режимі і вимикайте. В кінці додайте подрібнений часник.
Квасоля в томаті в мультиварці готова. Можна подавати до столу.