Рецепт Баклажани в томаті фото

Баклажани в томаті
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Корисний обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 дн. 21 г. 0 хв.

Рецепт баклажанів в томаті простий, це - повсякденне, буденне блюдо. Воно легке і смачне, досить корисне. Добре йде на гарнір до гарячого, також це прекрасна холодна закуска. Готуємо!

Опис приготування:

Щоб баклажани в томаті вийшли смачними, потрібно взяти добре визріли помідори.

Баклажани в томаті зазвичай консервують на зиму. Але сьогодні в магазині цілий рік можна купити все овочі, необхідні за рецептом баклажанів в томаті, і необхідність складувати банки відпала сама собою. Звичайно, приготування взимку баклажан в томатах обійдеться дорожче, але свіжоприготовлене блюдо завжди корисніше будь консерви. Якщо у вас своя врожайна дача, то мій рецепт баклажанів в томаті треба трохи підсилити консервантами: сіллю, соняшниковою олією, спеціями, можна навіть додати цукор або оцет. Ну і, звичайно, довше проварити. Сподіваюся блюдо вам сподобається і стане повсякденним!


  • Баклажан - 2 штуки
  • Помідори - 6 штук
  • Зелень - 1 штука
  • Оливкова олія - 70 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
  • Зелень - - За смаком
баклажани в томаті - фото крок 1
Баклажани помити, наполовину очистити від шкірки, порізати кубиками і вимочити в воді 10-15 хвилин, обсушити.
баклажани в томаті - фото крок 2
На розігрітій оливковій олії обсмажити цибулю і часник до прозорого кольору.
баклажани в томаті - фото крок 3
Додати баклажани і обсмажувати до золотистого кольору.
баклажани в томаті - фото крок 4
Помідори наріжте кубиками.
баклажани в томаті - фото крок 5
Додати помідори, зелень, сіль, спеції за смаком. Тушіте 20 хвилин під закритою кришкою. Якщо помідори дадуть мало соку, додайте трохи води. Смачного!

Схожі рецепти