Рецепт Тефтелі в кисло-солодкому соусі фото

Тефтелі в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Для діабетиків
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви , Кисле , Тефтелі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Приїлося традиційно приготоване м'ясо? Рецепт приготування тефтелей в кисло-солодкому соусі - для вас! Тюфтельки виходять дуже ніжними, а соус створює класний смаковий відтінок. Пробуємо!

Опис приготування:

Тефтелі - традиційне російське блюдо. Що, якщо злегка урізноманітнити його? По-моєму, прекрасна ідея! поєднання вина, м'яса і сухофруктів нікого не залишить байдужим. Для приготування тефтелей в кисло-солодкому соусі найкраще використовувати саме вино, а не оцет: смак вийде багатшими і більш насиченою. Біле сухе - відмінний варіант. Фарш пропоную зробити самостійно - надійніше буде.

Рецепт:

1. М'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш спеції і дрібно рубаний лук.

2. Змішуємо м'ясо з відвареним рисом і подрібненим часником.

3. Дрібно ріжемо ще одну цибулину, обсмажуємо її до золотистого кольору в олії. Додаємо до фаршу.

4. Формуємо невеликі кульки, бажано обваляти їх у борошні. Потім обсмажуємо їх на сковороді до золотистого кольору. Складаємо після цього в казан.

5. Готуємо соус: обсмажуємо в соняшниковій олії дрібно рубаний лук і натерту моркву. Додаємо одну столову ложку борошна, відвар від чорносливу і сам дрібно нарізаний чорнослив до овочів. Хвилин Tusim в 5.

6. Потім вливаємо вино в наш соус і додаємо спеції. Проварюємо, до отримання кисло-солодкого смаку.

7. Готовим соусом заливаємо тефтелі в казанку і тушкуємо до готовності на маленькому вогні (можна готувати і в духовці).

Готово! Тефтелі в кисло-солодкому соусі тепер і на вашому столі. Смачного!


  • Свинина - 500 грам
  • Відварений рис - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Спеції - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (для соусу)
  • Морква - 2 штуки (для соусу)
  • Лавровий лист - 1 штука (для соусу)
  • Перець горошком - 4-5 штук (для соусу)
  • Цукор - - За смаком (для соусу)
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка (для соусу)
  • Оцет або кисле вино- - За смаком (для соусу)
  • Чорнослив - 3-4 штук (для соусу)
Тефтелі - традиційне російське блюдо. Що, якщо злегка урізноманітнити його? По-моєму, прекрасна ідея! поєднання вина, м'яса і сухофруктів нікого не залишить байдужим. Для приготування тефтелей в кисло-солодкому соусі найкраще використовувати саме вино, а не оцет: смак вийде багатшими і більш насиченою. Біле сухе - відмінний варіант. Фарш пропоную зробити самостійно - надійніше буде.

Рецепт:

1. М'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш спеції і дрібно рубаний лук.

2. Змішуємо м'ясо з відвареним рисом і подрібненим часником.

3. Дрібно ріжемо ще одну цибулину, обсмажуємо її до золотистого кольору в олії. Додаємо до фаршу.

4. Формуємо невеликі кульки, бажано обваляти їх у борошні. Потім обсмажуємо їх на сковороді до золотистого кольору. Складаємо після цього в казан.

5. Готуємо соус: обсмажуємо в соняшниковій олії дрібно рубаний лук і натерту моркву. Додаємо одну столову ложку борошна, відвар від чорносливу і сам дрібно нарізаний чорнослив до овочів. Хвилин Tusim в 5.

6. Потім вливаємо вино в наш соус і додаємо спеції. Проварюємо, до отримання кисло-солодкого смаку.

7. Готовим соусом заливаємо тефтелі в казанку і тушкуємо до готовності на маленькому вогні (можна готувати і в духовці).

Готово! Тефтелі в кисло-солодкому соусі тепер і на вашому столі. Смачного!

Схожі рецепти