Тефтелі в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Приїлося традиційно приготоване м'ясо? Рецепт приготування тефтелей в кисло-солодкому соусі - для вас! Тюфтельки виходять дуже ніжними, а соус створює класний смаковий відтінок. Пробуємо!
Тефтелі - традиційне російське блюдо. Що, якщо злегка урізноманітнити його? По-моєму, прекрасна ідея! поєднання вина, м'яса і сухофруктів нікого не залишить байдужим. Для приготування тефтелей в кисло-солодкому соусі найкраще використовувати саме вино, а не оцет: смак вийде багатшими і більш насиченою. Біле сухе - відмінний варіант. Фарш пропоную зробити самостійно - надійніше буде.
Рецепт:
1. М'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш спеції і дрібно рубаний лук.
2. Змішуємо м'ясо з відвареним рисом і подрібненим часником.
3. Дрібно ріжемо ще одну цибулину, обсмажуємо її до золотистого кольору в олії. Додаємо до фаршу.
4. Формуємо невеликі кульки, бажано обваляти їх у борошні. Потім обсмажуємо їх на сковороді до золотистого кольору. Складаємо після цього в казан.
5. Готуємо соус: обсмажуємо в соняшниковій олії дрібно рубаний лук і натерту моркву. Додаємо одну столову ложку борошна, відвар від чорносливу і сам дрібно нарізаний чорнослив до овочів. Хвилин Tusim в 5.
6. Потім вливаємо вино в наш соус і додаємо спеції. Проварюємо, до отримання кисло-солодкого смаку.
7. Готовим соусом заливаємо тефтелі в казанку і тушкуємо до готовності на маленькому вогні (можна готувати і в духовці).
Готово! Тефтелі в кисло-солодкому соусі тепер і на вашому столі. Смачного!
- Свинина - 500 грам
- Відварений рис - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (для соусу)
- Морква - 2 штуки (для соусу)
- Лавровий лист - 1 штука (для соусу)
- Перець горошком - 4-5 штук (для соусу)
- Цукор - - За смаком (для соусу)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Оцет або кисле вино- - За смаком (для соусу)
- Чорнослив - 3-4 штук (для соусу)
Рецепт:
1. М'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш спеції і дрібно рубаний лук.
2. Змішуємо м'ясо з відвареним рисом і подрібненим часником.
3. Дрібно ріжемо ще одну цибулину, обсмажуємо її до золотистого кольору в олії. Додаємо до фаршу.
4. Формуємо невеликі кульки, бажано обваляти їх у борошні. Потім обсмажуємо їх на сковороді до золотистого кольору. Складаємо після цього в казан.
5. Готуємо соус: обсмажуємо в соняшниковій олії дрібно рубаний лук і натерту моркву. Додаємо одну столову ложку борошна, відвар від чорносливу і сам дрібно нарізаний чорнослив до овочів. Хвилин Tusim в 5.
6. Потім вливаємо вино в наш соус і додаємо спеції. Проварюємо, до отримання кисло-солодкого смаку.
7. Готовим соусом заливаємо тефтелі в казанку і тушкуємо до готовності на маленькому вогні (можна готувати і в духовці).
Готово! Тефтелі в кисло-солодкому соусі тепер і на вашому столі. Смачного!