Тайванські булочки зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Gua Bao Pin - так називають цей «бургер» в Азії. Яскраве, гостре, насичене смаками і ароматами блюдо! Пишна парова булочка, гостра пряна свинина і пікантний овочевий салат. Дивіться рецепт!
Не лякайтеся великої кількості інгредієнтів і довгого опису. Все зовсім нескладно! Свинину для гуа бао готують по-різному. Я завжди роблю м'яса побільше, пряна ароматна грудинка або подчеревок смачні і на шматочку чорного хліба з горчичкой! Я запропоную Вам свій варіант приготування м'яса, Ви можете зварити його по-своєму, додаючи улюблені спеції.
- Свинина - 500 грам (безкісткова грудинка або подчеревок)
- Імбир свіжий - 3-4 скибочок
- Цибуля зелена - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Бадьян - 3-4 штук (шматочок від цілої зірочки)
- Суміш перців горошком - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 штуки (половина палички)
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Устричний соус - 2 Ст. Ложки
- Солодкий соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне в / сорт - 300 грам (тісто: всі продукти нижче)
- Вода - 130 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Огірок свіжий - 1 штука (салат: всі продукти нижче)
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Цибуля зелена - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Чорний перець - 1 щіпка
- Оцет рисовий білий - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Олія кунжутна - За смаком (для змащення булочок)
- Арахіс - За смаком (товчений)
Почніть з м'яса. Промийте і добре поскоблите шкурку. Покладіть в мультиварку і залийте гарячою водою врівень з м'ясом. Додайте 150 мл соєвого соусу, 1 столову ложку цукру, розібрану на пелюстки цибулину. А також стебла селери, 4-5 слайсів свіжого імбиру, перець горошком, гвоздику, 2-3 зубчики часнику, зірочку бадьяна. Варіть м'ясо на слабкому нагріванні (не більше 90 градусів) протягом 2 годин.
Наріжте м'ясо досить товстими скибочками.
Обсмажте на невеликій кількості олії до рум'яної скоринки, порціями. Викладайте на тарілку.
Злийте зайвий жир і додайте в сковороду зазначені в складі прянощі, соєвий і устричний соуси, цукор. Додайте 0, 5 склянки пряного бульйону від варіння м'яса. Доведіть до кипіння і викладіть обсмажене м'ясо.
Гасіть на повільному вогні майже до повного випаровування рідини. М'ясо повинно стати дуже м'яким, шкурка ніжною.
Гасіть на повільному вогні майже до повного випаровування рідини. М'ясо повинно стати дуже м'яким, шкурка ніжною.
Поки все вариться-гаситься, замісіть дріжджове тісто із зазначених інгредієнтів: борошна, теплої води, солі, цукру, дріжджів і рослинного масла.
Дайте тісту підійти, потім розділіть на невеликі шматочки, розміром в середнє яйце. Сформуйте кульки і дайте тісту ще підійти.
Розкачайте кожну кульку в овальну товсту коржики. Змастіть кунжутним маслом і складіть вдвічі. Чи не защипують, просто згорніть.
Викладіть булочки на квадратиках паперу для випічки в пароварку. Варіть на пару протягом 10-15 хвилин.
Приготуйте салат. Дуже тонко наріжте свіжий огірок. Додайте цибулю - зелений і ріпчасту, зелень петрушки або кінзи, часник. Додати сіль, поперчіть за смаком, посипте щіпкою цукру, додайте оцет - рисовий або яблучний. Добре перемішайте і дайте настоятися в прохолодному місці.
Залишилося лише зібрати наші Gua Bao Pin. Обережно розкрийте гарячу булочку, змастіть улюбленим соусом - хтось бере майонез з васабі, хтось соус хойсін. Покладіть пару шматочків свинини, зверху ложку салату. Щедро посипте товченим арахісом і зеленою цибулею. Пробуйте!
Це дуже смачно!