Рецепт Тайванські булочки зі свининою фото

Тайванські булочки зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Тісто , Зелень , Дріжджове тісто , Петрушка
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Gua Bao Pin - так називають цей «бургер» в Азії. Яскраве, гостре, насичене смаками і ароматами блюдо! Пишна парова булочка, гостра пряна свинина і пікантний овочевий салат. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Не лякайтеся великої кількості інгредієнтів і довгого опису. Все зовсім нескладно! Свинину для гуа бао готують по-різному. Я завжди роблю м'яса побільше, пряна ароматна грудинка або подчеревок смачні і на шматочку чорного хліба з горчичкой! Я запропоную Вам свій варіант приготування м'яса, Ви можете зварити його по-своєму, додаючи улюблені спеції.

  • Свинина - 500 грам (безкісткова грудинка або подчеревок)
  • Імбир свіжий - 3-4 скибочок
  • Цибуля зелена - 2 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Бадьян - 3-4 штук (шматочок від цілої зірочки)
  • Суміш перців горошком - 1/2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1/2 штуки (половина палички)
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Устричний соус - 2 Ст. Ложки
  • Солодкий соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно пшеничне в / сорт - 300 грам (тісто: всі продукти нижче)
  • Вода - 130 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Огірок свіжий - 1 штука (салат: всі продукти нижче)
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
  • Цибуля зелена - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Оцет рисовий білий - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Олія кунжутна - За смаком (для змащення булочок)
  • Арахіс - За смаком (товчений)
тайванські булочки зі свининою - фото крок 1
Почніть з м'яса. Промийте і добре поскоблите шкурку. Покладіть в мультиварку і залийте гарячою водою врівень з м'ясом. Додайте 150 мл соєвого соусу, 1 столову ложку цукру, розібрану на пелюстки цибулину. А також стебла селери, 4-5 слайсів свіжого імбиру, перець горошком, гвоздику, 2-3 зубчики часнику, зірочку бадьяна. Варіть м'ясо на слабкому нагріванні (не більше 90 градусів) протягом 2 годин.
тайванські булочки зі свининою - фото крок 2
Наріжте м'ясо досить товстими скибочками.
тайванські булочки зі свининою - фото крок 3
Обсмажте на невеликій кількості олії до рум'яної скоринки, порціями. Викладайте на тарілку.
тайванські булочки зі свининою - фото крок 4
Злийте зайвий жир і додайте в сковороду зазначені в складі прянощі, соєвий і устричний соуси, цукор. Додайте 0, 5 склянки пряного бульйону від варіння м'яса. Доведіть до кипіння і викладіть обсмажене м'ясо.
Гасіть на повільному вогні майже до повного випаровування рідини. М'ясо повинно стати дуже м'яким, шкурка ніжною.
тайванські булочки зі свининою - фото крок 5
Поки все вариться-гаситься, замісіть дріжджове тісто із зазначених інгредієнтів: борошна, теплої води, солі, цукру, дріжджів і рослинного масла.
тайванські булочки зі свининою - фото крок 6
Дайте тісту підійти, потім розділіть на невеликі шматочки, розміром в середнє яйце. Сформуйте кульки і дайте тісту ще підійти.
тайванські булочки зі свининою - фото крок 7
Розкачайте кожну кульку в овальну товсту коржики. Змастіть кунжутним маслом і складіть вдвічі. Чи не защипують, просто згорніть.
тайванські булочки зі свининою - фото крок 8
Викладіть булочки на квадратиках паперу для випічки в пароварку. Варіть на пару протягом 10-15 хвилин.
тайванські булочки зі свининою - фото крок 9
Приготуйте салат. Дуже тонко наріжте свіжий огірок. Додайте цибулю - зелений і ріпчасту, зелень петрушки або кінзи, часник. Додати сіль, поперчіть за смаком, посипте щіпкою цукру, додайте оцет - рисовий або яблучний. Добре перемішайте і дайте настоятися в прохолодному місці.
тайванські булочки зі свининою - фото крок 10
Залишилося лише зібрати наші Gua Bao Pin. Обережно розкрийте гарячу булочку, змастіть улюбленим соусом - хтось бере майонез з васабі, хтось соус хойсін. Покладіть пару шматочків свинини, зверху ложку салату. Щедро посипте товченим арахісом і зеленою цибулею. Пробуйте!
тайванські булочки зі свининою - фото крок 11
Це дуже смачно!

Схожі рецепти