Tartalettes з golubikoy
(покроковий рецепт з фото)
Лохина дуже смачна, а головне - корисна ягода. Десерти з лохиною виглядають просто шикарно. Я розповім, як приготувати тарталетки з лохиною, відмінна прикраса будь-якого святкового столу.
Аромат від лимонного крему просто чудовий! А поєднання голубики і лимона вкрай своєрідне, спробуйте такий десерт. Подавати тарталетки можна з чим і коли завгодно, будь то домашнє чаювання або більшою прийом, фуршет або вечірка. Десерт просто тане в брешу, залишаючи після себе пікантне післясмак і порожні тарілки.
- Лохина - 300 грам
- Яйце - 5 штук
- Олія - 150 грам
- Мигдаль - 100 грам
- Мука - 200 грам
- Лимон - 4 штуки (можна взяти вже готовий лимонний кард)
- Цукор - 200 грам
Лимонний кард можна купити вже готовий. Але можна зробити його і самостійно. Для цього вам потрібно: 2-4 лимона, 100-200 г. Цукру, 20-40 г. Вершкового масла і 2-4 середніх яйця. Від кількості залежить, скільки у вас вийде крему в результаті.
З лимонів зніміть цедру, видавіть лимонний сік. Змішайте лимонну цедру з цукром, соком і яйцями, все гарненько збийте. Суміш додайте в каструлю, туди ж додайте олію. Варіть крем на маленькому вогні до повного загустіння (3-5 хвилин). Обов'язково постійно помішуйте його.
Тепер займемося тестом. Змішайте в одному посуді 1 яйце, трохи цукру, 100 г. Масла, товчений мигдаль і борошно. Перемішайте. Замісити еластичне тісто.
З лимонів зніміть цедру, видавіть лимонний сік. Змішайте лимонну цедру з цукром, соком і яйцями, все гарненько збийте. Суміш додайте в каструлю, туди ж додайте олію. Варіть крем на маленькому вогні до повного загустіння (3-5 хвилин). Обов'язково постійно помішуйте його.
Тепер займемося тестом. Змішайте в одному посуді 1 яйце, трохи цукру, 100 г. Масла, товчений мигдаль і борошно. Перемішайте. Замісити еластичне тісто.
Викладіть тісто в формочке, попередньо змазані маслом і застелені папером для випічки. У тісто покладіть вантаж, добре для цього підходять сухі бобові (квасоля, горох). Запікайте приблизно 10-15 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
У готові тарталетки викладайте по одній столовій ложці заварного лимонного крему (можна і більше). Розподіліть його рівномірно по всій внутрішній стороні тарталетки. Потім кладіть лохину. І можна подавати блюдо до столу.