Рецепт Tartalettes з golubikoy фото

Tartalettes з golubikoy
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Ягоди , Лохина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Лохина дуже смачна, а головне - корисна ягода. Десерти з лохиною виглядають просто шикарно. Я розповім, як приготувати тарталетки з лохиною, відмінна прикраса будь-якого святкового столу.

Опис приготування:

Аромат від лимонного крему просто чудовий! А поєднання голубики і лимона вкрай своєрідне, спробуйте такий десерт. Подавати тарталетки можна з чим і коли завгодно, будь то домашнє чаювання або більшою прийом, фуршет або вечірка. Десерт просто тане в брешу, залишаючи після себе пікантне післясмак і порожні тарілки.

  • Лохина - 300 грам
  • Яйце - 5 штук
  • Олія - 150 грам
  • Мигдаль - 100 грам
  • Мука - 200 грам
  • Лимон - 4 штуки (можна взяти вже готовий лимонний кард)
  • Цукор - 200 грам
Tartalettes з golubikoy - фото крок 1
Лимонний кард можна купити вже готовий. Але можна зробити його і самостійно. Для цього вам потрібно: 2-4 лимона, 100-200 г. Цукру, 20-40 г. Вершкового масла і 2-4 середніх яйця. Від кількості залежить, скільки у вас вийде крему в результаті.
З лимонів зніміть цедру, видавіть лимонний сік. Змішайте лимонну цедру з цукром, соком і яйцями, все гарненько збийте. Суміш додайте в каструлю, туди ж додайте олію. Варіть крем на маленькому вогні до повного загустіння (3-5 хвилин). Обов'язково постійно помішуйте його.
Тепер займемося тестом. Змішайте в одному посуді 1 яйце, трохи цукру, 100 г. Масла, товчений мигдаль і борошно. Перемішайте. Замісити еластичне тісто.
Tartalettes з golubikoy - фото крок 2
Викладіть тісто в формочке, попередньо змазані маслом і застелені папером для випічки. У тісто покладіть вантаж, добре для цього підходять сухі бобові (квасоля, горох). Запікайте приблизно 10-15 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Tartalettes з golubikoy - фото крок 3
У готові тарталетки викладайте по одній столовій ложці заварного лимонного крему (можна і більше). Розподіліть його рівномірно по всій внутрішній стороні тарталетки. Потім кладіть лохину. І можна подавати блюдо до столу.

Схожі рецепти