Letnie tartalettes
(покроковий рецепт з фото)
Ось що не кажіть, а все-таки взимку настрій не таке бойове. Рекомендую його підняти і прискорити прихід весни з такими чудовими весняними тарталетки!
Хрустке і розсипчасте пісочне тісто, повітряний і ніжний ванільний крем, ароматні і солодкі свіжі ягоди з легкою кислинкою, бризкаючі соком при кожному укусі. Можна зробити такі тарталетки з кремом і ягодами (свіжими або замороженими) десерт, завершальний святковий стіл, а можна просто побалувати себе і близьких, подавши малинові тарталетки з заварним кремом в якості сніданку з чашкою кави або чаю.
- Жовток - 6 штук
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
1. Замісити тісто для тарталеток. Змішайте мигдалеве борошно, цукор, масло і ванілін. В отримане тісто додайте пшеничне борошно. Тісто має мати вигляд крихти. У формочке сформуйте тарталетку, проколіть дно тесту виделкою.
2. Випікайте коржі протягом 15 хвилин при 170 градусах.
3. Зробіть креязик начинку. Змішайте в каструлі на вогні ложку борошна, склянка цукру, сіль, вершки і жовтки. Нагрійте крем і остудіть до згущення протягом 2 годин в морозильній камері.
4. Начините кремом кожну тарталетки і прикрасьте будь-якими ягодами.