Limonnaya Tartalettes з merengoy
(покроковий рецепт з фото)
Часто по ТБ професіонали показують, як готувати лимонний пиріг з меренгою. А я розповім вам, як приготувати лимонні тарталетки з меренгою, моя варіація цього десерту.
Для тих, хто вважає за краще "свіжий" лимонний крем, нагадаю рецепт.
Вам знадобиться: 2 лимона, 100 г. Цукру, 20 г. Вершкового масла і 2 середніх яйця.
Зніміть цедру з лимонів, вичавити сік. Перемішайте цедру, цукор, лимонний сік і яйця. Збийте. Перемістіть суміш в каструлю, додайте олію. Помістіть каструлю на повільний вогонь. Варити крем треба до загустіння, приблизно 3-5 хвилин. Обов'язковою умовою є постійне помішування.
Прекрасний лимонний крем готовий.
Для тих, у кого була припасена баночка лимонного крему, приготування лимонних тарталеток з меренгою в рази спрощується.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Яєчні білки - 2 штуки
- Лимонний крем - 200 грам
Для тіста: розімніть масло кімнатної температури з 100 г. Цукру. Додайте яєчні жовтки. Ретельно перемішайте.
Додайте борошно, гарненько перемішайте.
Отримане тісто розділити на шматочки. Розкладіть по формах. Заповнені форми поставте на 30 хвилин в холодильник.
Після охолодження формочки відправляємо в духовку, наповнивши "вантажем" : рисом, квасолею, горохом.
Випікайте 10 хвилин при 190 градусах з вантажем. Потім Убірія вантаж і випікайте ще 10 хвилин.
Випікайте 10 хвилин при 190 градусах з вантажем. Потім Убірія вантаж і випікайте ще 10 хвилин.
Для приготування начинки збийте білки до щільної піни.
Акуратно додайте 100 г. Цукру і знову збийте.
Дістаньте татралеткі з духовки. Викладіть в них готовий лимонний крем. Зверху через кондитерський мішок видавіть збиті білки.
Білки слід підрум'янити. Зробити це можна за допомогою газового пальника або помістивши тарталетки в духовку на 10 хвилин при 220 градусах.
Білки слід підрум'янити. Зробити це можна за допомогою газового пальника або помістивши тарталетки в духовку на 10 хвилин при 220 градусах.