Паска з merengoy
(покроковий рецепт з фото)
Паски - один із символів чудового свята Пасхи. Пропоную їх прикрасити красивою меренгою. Така випічка виглядає дуже ошатно.
Є безліч рецептів приготування пасок. Я пропоную один з найпростіших, без опари. При цьому тісто місити руками не потрібно. Все відбувається в мисці або каструлі. Потім ложкою тісто викладають в форми. Із вказаної кількості інгредієнтів виходять два великих паски або шість невеликих. Приготуйте будь-яку меренгу за смаком: французьку, швейцарську або італійську. Прикрасьте паски. Успіху і гарного свята!
- Куряче яйце - 3 штуки
- Білок яйця - 2 штуки (для меренги)
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 270 грам(120 грам - в тісто, 150 Grammy - в merengu)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі - 25 грам (свіжі)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ізюм - 150 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування паски.
У миску налийте тепле молоко і викладіть дріжджі. Додайте столову ложку цукру і дайте дріжджам спіниться. На це піде 10-15 хвилин.
Яйця розбийте в іншу миску.
Додайте цукор.
Міксером збийте яйця з цукром до пухкої маси.
Додайте розтоплене вершкове масло.
Знову добре все збийте міксером. Всипте сіль і ванільний цукор.
Суміш яєць, цукру і масла з'єднайте з молоком і дріжджами, перемішайте.
Поступово додайте просіяне борошно.
Замісити тісто. Я скористалася планетарним міксером, але і ложкою теж добре виходить.
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і відправте в тепле місце. Через годину-півтори тісто підійде.
Ізюм добре помийте і залийте гарячою водою на 10-15 хвилин. Після воду злийте. Додайте родзинки в тісто і перемішайте. Знову поставте тісто в тепле місце для підйому.
Коли тісто знову збільшиться в об'ємі, викладіть його в форми. Я використовувала металеву каструлю. Заповнити тісто 1/3 форми, накрийте рушником або плівкою і дайте підійти знову.
Розігрійте заздалегідь духовку і випікайте паски при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин. Дістаньте паски з форми і охолодіть.
Приготуйте меренгу. Я зробила італійську, при якій білки заварюються гарячим сиропом. Холодні білки збийте до м'яких піків. Паралельно зваріть сироп і гарячим, поступово влийте тонкою цівкою в збиті білки, не перестаючи збивати.
За допомогою кулінарного мішка з насадкою прикрасьте паски візерунками з меренги. Паска готовий.