Рецепт Паска з merengoy фото

Паска з merengoy
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Паски - один із символів чудового свята Пасхи. Пропоную їх прикрасити красивою меренгою. Така випічка виглядає дуже ошатно.

Опис приготування:

Є безліч рецептів приготування пасок. Я пропоную один з найпростіших, без опари. При цьому тісто місити руками не потрібно. Все відбувається в мисці або каструлі. Потім ложкою тісто викладають в форми. Із вказаної кількості інгредієнтів виходять два великих паски або шість невеликих. Приготуйте будь-яку меренгу за смаком: французьку, швейцарську або італійську. Прикрасьте паски. Успіху і гарного свята!

  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Білок яйця - 2 штуки (для меренги)
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор - 270 грам(120 грам - в тісто, 150 Grammy - в merengu)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі - 25 грам (свіжі)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Ізюм - 150 грам
паска з merengoy - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування паски.
паска з merengoy - фото крок 2
У миску налийте тепле молоко і викладіть дріжджі. Додайте столову ложку цукру і дайте дріжджам спіниться. На це піде 10-15 хвилин.
паска з merengoy - фото крок 3
Яйця розбийте в іншу миску.
паска з merengoy - фото крок 4
Додайте цукор.
паска з merengoy - фото крок 5
Міксером збийте яйця з цукром до пухкої маси.
паска з merengoy - фото крок 6
Додайте розтоплене вершкове масло.
паска з merengoy - фото крок 7
Знову добре все збийте міксером. Всипте сіль і ванільний цукор.
паска з merengoy - фото крок 8
Суміш яєць, цукру і масла з'єднайте з молоком і дріжджами, перемішайте.
паска з merengoy - фото крок 9
Поступово додайте просіяне борошно.
паска з merengoy - фото крок 10
Замісити тісто. Я скористалася планетарним міксером, але і ложкою теж добре виходить.
паска з merengoy - фото крок 11
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і відправте в тепле місце. Через годину-півтори тісто підійде.
паска з merengoy - фото крок 12
Ізюм добре помийте і залийте гарячою водою на 10-15 хвилин. Після воду злийте. Додайте родзинки в тісто і перемішайте. Знову поставте тісто в тепле місце для підйому.
паска з merengoy - фото крок 13
Коли тісто знову збільшиться в об'ємі, викладіть його в форми. Я використовувала металеву каструлю. Заповнити тісто 1/3 форми, накрийте рушником або плівкою і дайте підійти знову.
паска з merengoy - фото крок 14
Розігрійте заздалегідь духовку і випікайте паски при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин. Дістаньте паски з форми і охолодіть.
паска з merengoy - фото крок 15
Приготуйте меренгу. Я зробила італійську, при якій білки заварюються гарячим сиропом. Холодні білки збийте до м'яких піків. Паралельно зваріть сироп і гарячим, поступово влийте тонкою цівкою в збиті білки, не перестаючи збивати.
паска з merengoy - фото крок 16
За допомогою кулінарного мішка з насадкою прикрасьте паски візерунками з меренги. Паска готовий.

Схожі рецепти