Печиво «мушлі» з merengoy
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжне, розсипчасте пісочне печиво з меренгою і присмаком волоського горіха. Робити печеньки досить просто і цікаво, а результат виходить досить незвичайним і дуже смачним.
Мій чоловік навіть назвав ці печеньки маленькими тістечками. Тарілочка з ними порожніє дуже швидко і часом доводиться зупиняти себе, щоб не з'їсти все без залишку. Особисто мене від їх безмежного поїдання змогла зупинити лише думка про не такому далекому літі і пляжному сезоні
- Борошно - 2, 5 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Крем - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 200-250 грам
- Цукор - 3/4 склянки
- Грецькі горіхи - 4-5 штук
1. У мисці збийте три жовтка, масло і сметану. Після насипте 2 склянки борошна і ретельно змішайте, додайте останню половину склянки борошна, щоб тісто напевно не прилипало.
2. У сухій чистій мисці зробіть меренгу: на високій швидкості, за допомогою міксера, збийте три білка і 3/4 склянки цукру. Збийте білки до стійких піків.
3. Тісто розділи 4 частини. Кожну частину ще на 15 рівних частин. Сформуйте печиво, як merengoy. Складіть печиво в два рази і прикрасьте горішком. Запікайте в духовці при 180 градусів 25-30 хвилин.