Англійська паска
(покроковий рецепт з фото)
Англійська паску по форму нагадує мереживну баранку, величезну і пишну. Виходить паску повітряним, м'яким і дуже смачним. Перед вами - простий покроковий рецепт з фотографіями.
Англійська паску готується з дріжджового тіста. На приготування у вас піде ніч і пару годин дня, так що виділіть час. Глазур для англійської паски можна приготувати зі склянки цукрової пудри і пару ложок молока або апельсина соку.
- Борошно - 3 1/4 склянки
- Дріжджі сухі - 2 1/8 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 110 грам
- Яйця - 2 штуки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Екстракт ваніліну - 2 чайних ложки
- Апельсин - 1 штука (потрібна цедра)
1. Змішайте в мисці склянка борошна, 1/8 чайної ложки сухих дріжджів і півсклянки води. Накрийте кухонним рушником і залиште на ніч в кухні на столі.
2. З ранку в тісто додайте залишилися дріжджі, сіль, цукор, топлене масло, яйця і жовток, ванілін, цедру одного апельсина.
3. Замісити еластичне тісто. Найкраще це робити в комбайні, т.К. Тісто треба місити довго і на першій стадії воно дуже буде липнути до рук. Заміс викладіть в миску, накрийте рушником і залиште на годину-дві.
4. Коли тісто підніметься, розділіть його на 3 рівних частини і скачайте з кожної ковбаску.
5. Склейте кінці трьох ковбасок. Почніть плести кіску.
6. Kosicki ділянку, а кінці склейте.
7. Потім з косички зробіть коло, склеївши її кінцями.
8. Кільце накрийте рушником, залиште на годину. Потім викладіть на застелений пергаментом деко і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку. Через 15 хвилин понизьте температуру до 170 і запікайте ще 20 хвилин. Англійська паску буде золотисто-коричневим. Готову паску остудіть, змастіть глазур'ю і посипте кондитерської посипкою. Смачного!