Рецепт Тарт з айвою і рікоттою фото

Тарт з айвою і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Айва
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Страви з начинкою , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тарт - це відкритий пиріг з різноманітною начинкою родом з французької кухні. У сезон айви скористаюся нагодою приготувати тарт з айвою і рікоттою. Шматочки ароматної айви майже"тонуть" в ніжному кремі.

Опис приготування:

У нашій місцевості айва не визрівають повністю і залишається жорсткою. Тому її слід попередньо трохи відварити до м'якості. При цьому весь аромат і яскравий смак айви збережеться і ваша випічка сподобається всій родині. Подробиці, як приготувати тарт з айвою і рікоттою, дивіться нижче в покроковому рецепті.

  • Айва - 3 штуки
  • Rikotta - 400 грам
  • Яйце - 4 штуки(3 шт - в начинку; 1 шт - в тісто.)
  • Цукор - 150 грам(100 г - в начинку; 50 г - для варіння айви; + 1 ст. L. - в тісто.)
  • Вершки 20% - 100 мілілітрів
  • Цедра цитрусовая - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1 Склянка
  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Сіль - 1 щіпка
тарт з айвою і рікоттою - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти для тіста.
тарт з айвою і рікоттою - фото крок 2
Борошно, сіль, цукор і вершкове масло перетріть в крихту, додайте яйце і замісити тісто. Якщо тісто не збирається в кулю, додайте 1-2 ст. L. Крижаної води. Загорніть тісто в харчову плівку, залиште в холодильнику на 1 час.
тарт з айвою і рікоттою - фото крок 3
Підготуйте необхідні продукти для начинки.
тарт з айвою і рікоттою - фото крок 4
Тісто розподіліть руками за формою для запікання (у мене рознімне кільце, d - 24 см), сформуйте бортики. Наколи тісто виделкою, поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 15 хвилин.
тарт з айвою і рікоттою - фото крок 5
Айву очистіть, наріжте скибочками, помістіть в каструлю. Додайте воду, цукор (50 г), доведіть до кипіння, варіть до розм'якшення айви, відкиньте на друшляк. Айва має залишитися цілою, не розвариться.
тарт з айвою і рікоттою - фото крок 6
Для крему з'єднайте рикотту, вершки, цукор (100 г), яйця, цедру. Збийте до однорідної маси.
Крем розподіліть по запеченого Коржу, зверху викладіть скибочки айви і поставте тарт в духовку запікатися на 40 хвилин при 200 ° С.
тарт з айвою і рікоттою - фото крок 7
Пиріг повністю остудіть у формі. Верх пирога за бажанням можна змастити фруктовим сиропом Приємного апетиту!

Схожі рецепти