Тарт з айвою і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Тарт - це відкритий пиріг з різноманітною начинкою родом з французької кухні. У сезон айви скористаюся нагодою приготувати тарт з айвою і рікоттою. Шматочки ароматної айви майже "тонуть" в ніжному кремі.
У нашій місцевості айва не визрівають повністю і залишається жорсткою. Тому її слід попередньо трохи відварити до м'якості. При цьому весь аромат і яскравий смак айви збережеться і ваша випічка сподобається всій родині. Подробиці, як приготувати тарт з айвою і рікоттою, дивіться нижче в покроковому рецепті.
- Айва - 3 штуки
- Rikotta - 400 грам
- Яйце - 4 штуки(3 шт - в начинку; 1 шт - в тісто.)
- Цукор - 150 грам(100 г - в начинку; 50 г - для варіння айви; + 1 ст. L. - в тісто.)
- Вершки 20% - 100 мілілітрів
- Цедра цитрусовая - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте необхідні продукти для тіста.
Борошно, сіль, цукор і вершкове масло перетріть в крихту, додайте яйце і замісити тісто. Якщо тісто не збирається в кулю, додайте 1-2 ст. L. Крижаної води. Загорніть тісто в харчову плівку, залиште в холодильнику на 1 час.
Підготуйте необхідні продукти для начинки.
Тісто розподіліть руками за формою для запікання (у мене рознімне кільце, d - 24 см), сформуйте бортики. Наколи тісто виделкою, поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 15 хвилин.
Айву очистіть, наріжте скибочками, помістіть в каструлю. Додайте воду, цукор (50 г), доведіть до кипіння, варіть до розм'якшення айви, відкиньте на друшляк. Айва має залишитися цілою, не розвариться.
Для крему з'єднайте рикотту, вершки, цукор (100 г), яйця, цедру. Збийте до однорідної маси.
Крем розподіліть по запеченого Коржу, зверху викладіть скибочки айви і поставте тарт в духовку запікатися на 40 хвилин при 200 ° С.
Крем розподіліть по запеченого Коржу, зверху викладіть скибочки айви і поставте тарт в духовку запікатися на 40 хвилин при 200 ° С.
Пиріг повністю остудіть у формі. Верх пирога за бажанням можна змастити фруктовим сиропом Приємного апетиту!