Такос з лососем
(покроковий рецепт з фото)
Тако - неймовірно популярна вулична їжа в Південній Америці і США. В останні кілька років це блюдо перекочовує в ресторанне меню зі змінами. А ми зробимо домашню оригінальну версію.
У класичній закусці головним інгредієнтом є гостре м'ясо. Але ми підемо іншим шляхом. І тому я розповім вам, як приготувати такос з лососем. Страва не таке пряне, а, скоріше, на європейський лад. Подібних варіантів ви можете наробити в великій кількості на святковий стіл.
- Кукурудза - 90 грам
- Лосось - 360 грам (філе)
- Сир - 60 грам (краще Кесо Фреско)
- Перець - 15 грам (халапеньо)
- Лимон - 1 штука
- Зелена цибуля - 2 штуки (перо)
- Крем - 60 грам
- Тортілья - 6 штук (маленька)
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 3 чайних ложки
Дрібно наріжте цибулю. Часник подрібніть. З лимона вичавіть сік. Лосось змастіть сіллю і перцем.
Зробіть начинку. Змішайте 2 чайні ложки соку, часник, цибуля, перець, олія (1 ч.Ложку), кукурудзу і сіль.
Потім в розігрітій сковороді з маслом обсмажити лосось по 3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Тортилії загорніть у фольгу. Приберіть їх на 6 хвилин в духовку при 180 градусах.
Зберіть такос: в коржик покладіть шматочки лосося, овочеву начинку, сир, сметану і трохи перцю. Смачного!