Таджицький чай «Shirchoi»
(покроковий рецепт з фото)
Чай з'явився в Таджикистані ще в 19 столітті, але в рецепт його приготування відразу була внесена поправка, замість води стали додавати молоко. Цей чай добре угаязикє спрагу і відновлює сили.
Готувати таджицький чай "шірчой" дуже просто, адже назва чаю означає молоко (шкіра) і чай (Choi). Дотримуйтесь покроковому рецептом і насолоджуйтеся ситним, смачним і бадьорить чаєм.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів
- Чай - 2 чайних ложки (чорний або зелений)
- Сіль - 2 щіпки
- Вершкове масло - 10 грам
Підготуйте інгредієнти.
Воду нагрівайте в ковші або каструлі, додайте чай.
Кип'ятіть чай 1 хвилину.
Додайте в чай молоко і знову кип'ятіть 3 хвилини, приправити сіллю.
Процідіть чай в піалу або чашку.
Покладіть в чай шматочок вершкового масла.
Подавайте чай зі свіжої і солодкої випічкою. Приємного чаювання!