Вірменський чай
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете дізнатися, як пріготвоіть вірменський чай, який служить не просто напоєм, але і дієвим засобом від простудних захворювань, дотримуйтесь вказівок в рецепті.
Цей чай можна заварювати і в гуртку. На одну кружку знадобиться чайна з гіркою ложка листового чаю. Але головна уязик - це кип'ятіння води зі спеціями. Потім воду можна залити прямо в кухоль з заваркою.
- Обкладинка - 10 грам(2 палички)
- Гвоздика - 5 штук
- Чай чорний - 8 чайних ложок (листової)
- Молоко - 10 мілілітрів (з 1 чашку)
Для початку необхідно налити в каструлю 6 чашок води. Туди кладемо корицю і гвоздику. Палички кориці можна замінити порошком. Воду доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і Томім відвар під кришкою ще 5-10 хвилин.
Тепер потрібно відправити в окріп 8 чайних ложок чорного листового чаю. Найкраще брати байховий чай без добавок і ароматизаторів. Це може бути як мелколістової, так і крупнолистовой чай. Чай потрібно наполягати близько 5 хвилин, а потім розлити по чашках.
У вірменський чай можна додати молоко. В цьому випадку його краще прокип'ятити, додати в кружку, перемашать і потім процідити чай через ситечко, щоб прибрати спеції і листочки чаю. Якщо напій вживається в лікувальних або профілактичних цілях, в чашку можна додати дрібку меленого червоного або чорного перцю.
Але класичний рецепт вірменського чаю - це все ж варіант без молока. Тобто чай просто проціджують через сито і подається. Його можна пити з медом або лимоном для лікування застуди. У напою дуже багатий смак, тому він прекрасно доповнить будь-яку випічку.