Рецепт Вірменський чай фото

Вірменський чай
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі , Огірок , Часник
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На швидку руку
Напої , Чай
Кількість порцій: 6
Час приготування: 20 хв.

Якщо хочете дізнатися, як пріготвоіть вірменський чай, який служить не просто напоєм, але і дієвим засобом від простудних захворювань, дотримуйтесь вказівок в рецепті.

Опис приготування:

Цей чай можна заварювати і в гуртку. На одну кружку знадобиться чайна з гіркою ложка листового чаю. Але головна уязик - це кип'ятіння води зі спеціями. Потім воду можна залити прямо в кухоль з заваркою.

  • Обкладинка - 10 грам(2 палички)
  • Гвоздика - 5 штук
  • Чай чорний - 8 чайних ложок (листової)
  • Молоко - 10 мілілітрів (з 1 чашку)
вірменський чай - фото крок 1
Для початку необхідно налити в каструлю 6 чашок води. Туди кладемо корицю і гвоздику. Палички кориці можна замінити порошком. Воду доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і Томім відвар під кришкою ще 5-10 хвилин.
вірменський чай - фото крок 2
Тепер потрібно відправити в окріп 8 чайних ложок чорного листового чаю. Найкраще брати байховий чай без добавок і ароматизаторів. Це може бути як мелколістової, так і крупнолистовой чай. Чай потрібно наполягати близько 5 хвилин, а потім розлити по чашках.
вірменський чай - фото крок 3
У вірменський чай можна додати молоко. В цьому випадку його краще прокип'ятити, додати в кружку, перемашать і потім процідити чай через ситечко, щоб прибрати спеції і листочки чаю. Якщо напій вживається в лікувальних або профілактичних цілях, в чашку можна додати дрібку меленого червоного або чорного перцю.
вірменський чай - фото крок 4
Але класичний рецепт вірменського чаю - це все ж варіант без молока. Тобто чай просто проціджують через сито і подається. Його можна пити з медом або лимоном для лікування застуди. У напою дуже багатий смак, тому він прекрасно доповнить будь-яку випічку.

Схожі рецепти