Рецепт Плов таджицький фото

Плов таджицький
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Вам цікавий ще один рецепт приготування страв національної кухні? Спробуйте, як приготувати плов таджицький. Зовсім трохи спецій і секретів - і звичайне блюдо перетворюється в кулінарний шедевр.

Опис приготування:

Спробуйте приготувати плов таджицький. Рецепт вас вразить своїм смаком, а наявність спецій приємно здивує і вразить наповал своїми унікальними якостями. Приготоване на основі яловичини, з додаванням бобових набуває нових смакові характеристики, спеції наповнюють ароматом і додають пікантності. Рекомендую придивитися до страви і додати його в свою книгу кулінарних рецептів.

  • Яловичина - 500 грам
  • Морква - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Мал - 350 грам
  • Масло рослинне - 100 грам
  • Зіра - 2 грами
  • Барбарис - 2 грами
  • Сіль - 6 грам
  • Гайка - 40 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Зелень - За смаком
плов таджицький - фото крок 1
1. Заздалегідь, мінімум за шість годин, гайка падіння, краще це зробити на ніч. Приблизно за годину до початку приготування рис опустіть в теплу воду.
плов таджицький - фото крок 2
2. М'ясо промийте та висушіть паперовим рушником. Наріжте його середніми або невеликими шматками.
плов таджицький - фото крок 3
3. Очистіть цибулю і моркву, помийте. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву соломкою.
плов таджицький - фото крок 4
4. Візьміть казанок, розжарити його, налийте олію. Нагрівайте його на великому вогні до серпанок. Додайте в казанок м'ясо. Обсмажуйте його, поки не зарум'яниться. Після чого додайте цибулю і моркву. Продовжуйте готувати на великому вогні до напівготовності моркви. Заповніть резервуар холодною воду, доведіть її до кипіння. Після того як вода закипить, встановіть повільний вогонь. В цей час злийте воду з нуту, промийте і додайте до м'яса.
плов таджицький - фото крок 5
5. Мал промийте під проточною водою і викладіть в казанок. Додати сіль, поперчіть, додайте спеції за смаком.
плов таджицький - фото крок 6
6. Додайте вогонь і тушкуйте до готовності рису. Після того як рис вбере воду і приготується, зменшіть вогонь до мінімального. Накрийте кришкою і млоїте плов 20 хвилин. Плов таджицький готовий. Викладіть його на блюдо і посипте зеленню. Смачного!

Схожі рецепти