Плов таджицький
(покроковий рецепт з фото)
Вам цікавий ще один рецепт приготування страв національної кухні? Спробуйте, як приготувати плов таджицький. Зовсім трохи спецій і секретів - і звичайне блюдо перетворюється в кулінарний шедевр.
Спробуйте приготувати плов таджицький. Рецепт вас вразить своїм смаком, а наявність спецій приємно здивує і вразить наповал своїми унікальними якостями. Приготоване на основі яловичини, з додаванням бобових набуває нових смакові характеристики, спеції наповнюють ароматом і додають пікантності. Рекомендую придивитися до страви і додати його в свою книгу кулінарних рецептів.
- Яловичина - 500 грам
- Морква - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Мал - 350 грам
- Масло рослинне - 100 грам
- Зіра - 2 грами
- Барбарис - 2 грами
- Сіль - 6 грам
- Гайка - 40 грам
- Вода - 1 Склянка
- Зелень - За смаком
1. Заздалегідь, мінімум за шість годин, гайка падіння, краще це зробити на ніч. Приблизно за годину до початку приготування рис опустіть в теплу воду.
2. М'ясо промийте та висушіть паперовим рушником. Наріжте його середніми або невеликими шматками.
3. Очистіть цибулю і моркву, помийте. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву соломкою.
4. Візьміть казанок, розжарити його, налийте олію. Нагрівайте його на великому вогні до серпанок. Додайте в казанок м'ясо. Обсмажуйте його, поки не зарум'яниться. Після чого додайте цибулю і моркву. Продовжуйте готувати на великому вогні до напівготовності моркви. Заповніть резервуар холодною воду, доведіть її до кипіння. Після того як вода закипить, встановіть повільний вогонь. В цей час злийте воду з нуту, промийте і додайте до м'яса.
5. Мал промийте під проточною водою і викладіть в казанок. Додати сіль, поперчіть, додайте спеції за смаком.
6. Додайте вогонь і тушкуйте до готовності рису. Після того як рис вбере воду і приготується, зменшіть вогонь до мінімального. Накрийте кришкою і млоїте плов 20 хвилин. Плов таджицький готовий. Викладіть його на блюдо і посипте зеленню. Смачного!