Таджицький плов
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати таджицький плов, смачний і пряний, словом - справжній плов, яким він повинен бути. Через свою ситності багато його не з'їси, а значить, можна і витратитися, вистачить надовго
Насправді, приготувати таджицький плов в домашніх умовах досить просто, і інгредієнти, якщо придивитися, теж цілком доступні. Дорога хіба що баранина, але і її можна замінити, скажімо, яловичиною або іншим будь-яким м'ясом. Правда, це вже не буде споконвічно таджицьким пловом А ось без казана або хоча б толстостенной каструльки вам тут точно не обійтися
1. Нут заллємо водою, і відставити в сторону, нехай відмочується. М'ясо теж дістаємо, нехай розморозитися.
2. Підготуємо також овочі. Цибуля наріжемо півкільцями або подрібнити в блендері, а морквину нарізаємо соломкою.
3. Ставимо на вогонь наш казан, і заливаємо в нього рослинне масло. Тут як раз той випадок, коли кашу маслом не зіпсуєш, тому лийте від душі
4. М'ясо нарізаємо кубиками, і кидаємо в гарячу олію. Коли м'ясо вже покриється скоринкою, додамо до нього також і цибулю з морквою і зіру. Смажимо до готовності, постійно помішуючи.
5. Як тільки морква ужарітся, заливаємо в казанок воду, і всипаємо розмочений нут. Доводимо до закипання.
6. Після закипання вогонь зменшимо, і готуємо під кришкою до готовності м'яса і нуту. Ретельно посолити і перемішати бульйон.
7. Рис промиємо і всипати до нашої суміші в казанку. Якщо вода сильно випарувалася в процесі приготування, можете ще трохи долити зверху. Вода повинна бути вище рису.
8. На повільному вогні варимо все разом ще півгодини до випаровування рідини, періодично помішуючи рис, але намагайтеся не торкатися нижній шар засмажкою.
Готово! При подачі насипайте спочатку рис, потім зажарку, а потім соком, який виділився в процесі приготування, поливаємо зверху нас таджицький плов в домашніх умовах. Можете прикрасити зеленню, перчиком чилі і подавати з червоним вином. Смачного!
- Мал - 500 грам
- Баранина - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Вода - 1 літр
- Гайка - 0.5 склянки(Можно заменить горохом или чечевицей)
- Зіра - 1 щіпка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 щіпка
1. Нут заллємо водою, і відставити в сторону, нехай відмочується. М'ясо теж дістаємо, нехай розморозитися.
2. Підготуємо також овочі. Цибуля наріжемо півкільцями або подрібнити в блендері, а морквину нарізаємо соломкою.
3. Ставимо на вогонь наш казан, і заливаємо в нього рослинне масло. Тут як раз той випадок, коли кашу маслом не зіпсуєш, тому лийте від душі
4. М'ясо нарізаємо кубиками, і кидаємо в гарячу олію. Коли м'ясо вже покриється скоринкою, додамо до нього також і цибулю з морквою і зіру. Смажимо до готовності, постійно помішуючи.
5. Як тільки морква ужарітся, заливаємо в казанок воду, і всипаємо розмочений нут. Доводимо до закипання.
6. Після закипання вогонь зменшимо, і готуємо під кришкою до готовності м'яса і нуту. Ретельно посолити і перемішати бульйон.
7. Рис промиємо і всипати до нашої суміші в казанку. Якщо вода сильно випарувалася в процесі приготування, можете ще трохи долити зверху. Вода повинна бути вище рису.
8. На повільному вогні варимо все разом ще півгодини до випаровування рідини, періодично помішуючи рис, але намагайтеся не торкатися нижній шар засмажкою.
Готово! При подачі насипайте спочатку рис, потім зажарку, а потім соком, який виділився в процесі приготування, поливаємо зверху нас таджицький плов в домашніх умовах. Можете прикрасити зеленню, перчиком чилі і подавати з червоним вином. Смачного!