Свинячі стейки з грибами і брюссельською капустою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування свинячих стейків з брюссельською капустою і грибами. Стейки зі свинини приготовлені з грибами і овочами відмінно урізноманітнюють Ваше щоденне меню.
Блюдо дуже корисне і смачне. Основними інгредієнтами які тут використовуються, є: капуста, гриби і м'ясо. М'ясо виходить ніжним, соковитим і ароматним.
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Свинина - 3 штуки (стейк)
- Брюссельська капуста - 250 грам
- Перець і сіль - - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Печериці - 200 грам
- Морква - 1 штука
1. Очищаємо моркву і цибулю, невеликими шматочками їх нарізаємо. Промиваємо гриби, очищаємо їх, і так само саме, як ми нарізали цибулю і моркву, нарізаємо маленькими шматочками гриби.
2. Наливаємо в сковороду трохи соняшникової олії, розігріваємо, кидаємо туди нарізану цибулю, і до прозорого кольору його спассеруем. Додаємо сюди нарізаних грибів і моркви, і хвилин п'ятнадцять з закритою кришкою тушкуємо, помішувати. Тепер додаємо капусту і десять хвилин тушкуємо ще. При необхідності можна додавати невелику кількість води.
3. Деко змащуємо рослинним маслом і укладаємо на нього свинячі стейки. Розігріваємо духову шафу і хвилин на тридцять-сорок відправляємо туди деко з стейками. Кожні хвилин п'ятнадцять, пивом або водою скроплюємо на стейки.
4. На тарілку укладаємо вже готові стейки. Тушковані овочі підійдуть до них дуже добре. Можна додавати відварений рис.