Рецепт Курка, фарширована брюссельською капустою фото

Курка, фарширована брюссельською капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Цілком запечена птиця - це завжди святкова страва, яке не соромно поставити на стіл. Курка, фарширована брюссельською капустою - відмінний варіант подібного святкового делікатесу.

Опис приготування:

Курка, фарширована капустою - досить святкове блюдо з цілком звичайних інгредієнтів. Блюдо досить просте, приготувати його може навіть холостяк, зате на столі воно виглядає вельми святково. Сама курка, приготована за цим рецептом, виходить хрусткою, соковитою, а начинка - дуже ніжною і насиченою у смакову плані.

  • Ціла курка - 1 штука
  • Копчений бекон - 2-3 скибочок
  • Брюссельська капуста - 200 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і чорний перець - - За смаком
курка, фарширована брюссельською капустою - фото крок 1
Хаотично, на шматочки середнього розміру нарізаємо бекон, цибуля і часник. Брюссельську капусту миємо й даємо обсохнути. У сковороді розігріваємо оливкове масло, потім кидаємо туди бекон, NIM - цибуля, часник і вершкове масло. Солимо, перчим, перемішуємо, знімаємо з вогню і залишаємо під кришкою хвилин на 10.
курка, фарширована брюссельською капустою - фото крок 2
Потім весь вміст нашої сковороди кладемо в чашу для блендера і подрібнюємо до стану фаршу.
курка, фарширована брюссельською капустою - фото крок 3
Розморожену природним шляхом (не потрібно розморожувати в мікрохвильовці - нехай просто постоїть годинку в кімнатній температурі) курку начиняє нашим фаршем. Солимо, перчимо курку - і в розігріту до 180 градусів духовку.
курка, фарширована брюссельською капустою - фото крок 4
Не можу точно сказати, скільки хвилин потрібно для приготування курки, тому що це залежить від її розмірів. Приблизно 40-50 хвилин фарширована курка запікатиметься до повної готовності. Коли курка придбає характерний золотистий колір - можна діставати і подавати на стіл.

Схожі рецепти