Курка, фарширована брюссельською капустою
(покроковий рецепт з фото)
Цілком запечена птиця - це завжди святкова страва, яке не соромно поставити на стіл. Курка, фарширована брюссельською капустою - відмінний варіант подібного святкового делікатесу.
Курка, фарширована капустою - досить святкове блюдо з цілком звичайних інгредієнтів. Блюдо досить просте, приготувати його може навіть холостяк, зате на столі воно виглядає вельми святково. Сама курка, приготована за цим рецептом, виходить хрусткою, соковитою, а начинка - дуже ніжною і насиченою у смакову плані.
- Ціла курка - 1 штука
- Копчений бекон - 2-3 скибочок
- Брюссельська капуста - 200 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 50 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і чорний перець - - За смаком
Хаотично, на шматочки середнього розміру нарізаємо бекон, цибуля і часник. Брюссельську капусту миємо й даємо обсохнути. У сковороді розігріваємо оливкове масло, потім кидаємо туди бекон, NIM - цибуля, часник і вершкове масло. Солимо, перчим, перемішуємо, знімаємо з вогню і залишаємо під кришкою хвилин на 10.
Потім весь вміст нашої сковороди кладемо в чашу для блендера і подрібнюємо до стану фаршу.
Розморожену природним шляхом (не потрібно розморожувати в мікрохвильовці - нехай просто постоїть годинку в кімнатній температурі) курку начиняє нашим фаршем. Солимо, перчимо курку - і в розігріту до 180 градусів духовку.
Не можу точно сказати, скільки хвилин потрібно для приготування курки, тому що це залежить від її розмірів. Приблизно 40-50 хвилин фарширована курка запікатиметься до повної готовності. Коли курка придбає характерний золотистий колір - можна діставати і подавати на стіл.