Свиняча рулька в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Соковите, ніжне, ситне і неймовірно смачне. Описати словами це приголомшливе блюдо досить складно, але з упевненістю можу сказати одне - смак цієї свинячий рульки точно нікого не залишить байдужим.
Хоча я не дуже часто їдять свинину, але скажу вам чесно, цей рецепт приготування свинячий рульки в фользі - справжній кулінарний шедевр. Тут настільки ідеально поєднуються всі інгредієнти, що смак у страви виходить дивовижний, м'ясо просто тане в роті, а журавлина чудово доповнює всю композицію. Така рулька виглядає дуже святково, тому вона буде чудово виглядати на новорічному або різдвяному столі. Так і взагалі, як мені здається, цей простий рецепт свинячий рульки в фользі відмінно підходить для зимово-осіннього періоду, коли так хочеться ситної, живильним і смачної домашньої їжі.
- Рулька свиняча - 1 штука (задня)
- Цибуля ріпчаста - 4-6 штук (невеликі цибулини)
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Журавлина - 1-2 Ст. Ложок
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Пір'я зеленої цибулі - 2-3 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 2-3 штук
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Спеції - - За смаком (кмин, мускатний колір, базилік, ялівець, розмарин, майоран, кардамон)
Насамперед нам необхідно підготувати рульку для запікання, тому ми трохи обпікає її над вогнем і промиваємо за допомогою металевої губки під проточною водою, після цього рульку слід вимочувати в молоці 2-3 годину. Потім ми знову промиваємо її і викладаємо рульку в каструлю, заливаємо її водою і варимо на повільному вогні протягом 3-4 годин. За пів години до закінчення варіння додаємо в каструлю лавровий лист, гвоздику, очищену моркву, цілу очищену цибулину і сіль за смаком. Готову рульку витягаємо з бульйону і, коли вона трохи охолоне, розрізаємо її вздовж і витягаємо кістка, викладаємо м'ясо на лист фольги.
Тепер нам необхідно обмазати рульку зсередини гірчицею, посипати її меленим перцем і викласти зверху журавлину, нарізану зелену цибулю і подрібнений часник.
Далі ми акуратно згортаємо все рулетом і закріплюємо його нитками, зверху робимо неглибокі надрізи. Потім посипаємо рульку спеціями, з боків викладаємо нарізаний на великі шматки ріпчасту цибулю. Ретельно загортаємо рульку в фольгу і запікаємо її 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після закінчення часу фольгу слід відвернути і ще хвилин на 10 поставити рульку в духовку, щоб вона підрум'янилася.
Готову страву перекладаємо на тарілку, з боків прикрашаємо його запеченим цибулею і подаємо рульку до столу. Приємного всім апетиту!