Рулька свиняча по-німецьки
(покроковий рецепт з фото)
Просте в приготуванні, але дуже смачна страва з німецької кухні. Подають його і холодним, і гарячим, адже воно однаковий смачно в будь-якому вигляді. М'яке і ніжне м'ясо з рум'яною скоринкою. Хто відязикаться?
Просте в приготуванні блюдо, яке проте готується довго: годину 3 як мінімум. Але ми нікуди не поспішаємо, чи не так? Адже ми хочемо насолодитися смачним, соковитим і ароматним блюдом німецької кухні. Рецепт, як приготувати рульку свинячу по-німецьки, перед вами. Він цілком зрозумілий, і ніяких складнощів в приготуванні у вас виникнути не повинно.
- Свиняча рулька - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки (по 2 для варіння рулек і для капусти)
- Морква - 2 штуки
- Часник - 2 штуки
- Пиво темне - 2 L
- Орегано - 1 щіпка
- Базилік сушений - 1 щіпка
- Чебрець - 1 щіпка
- Гвоздика - 4-5 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Капуста квашена - 1 кілограм
- Вершкове масло - 100 грам
- Кмин - 1 щіпка
Свинячі рульки ретельно миємо, обпалюють на вогні: на газу або спиртівці, щоб видалити залишилися волоски. Шкребти рульки, щоб позбавити від бруду. Потім робимо 3-4 надрізу на шкірі.
І ще надрежем рульку вздовж кістки, це дасть можливість аромату прянощів проникнути всередину м'яса.
Очистимо 4-5 зубчиків часнику, поріжемо крупно і злегка придавив.
Викладаємо в каструлю рульки, додаємо очищені цибулини і морква, додаємо часник, спеції і сіль. І заливаємо пивом. Воно повинно покрити свинину. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь, але щоб повільно кипіло. Варимо години 2-2, 5.
Дістаємо рульки з бульйону, нехай злегка охолонуть. Очищаємо зубчиків 6-8 часнику і подрібнюємо. Змішуємо часник з рослинним маслом.
Натираємо рульки сумішшю масла і часнику і викладаємо на деко або в форму для запікання. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин, потім запікаємо хвилин 10 при температурі 220 градусів до утворення хрусткої рум'яної скоринки. Кожні хвилин 10 поливаємо рульки невеликою кількістю залишився пивного бульйону.
Ось такі красиві, ароматні запечені рульки повинні вийти.
Поки готується м'ясо, згасимо капусту на гарнір. Очищену цибулю наріжемо півкільцями.
І обсмажуємо на вершковому маслі до легкого золотистого кольору.
Додаємо до цибулі квашену капусту і півсклянки води. Закриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні години півтори. Слідкуйте за рівнем рідини: якщо треба, додавайте потроху води.
Додаємо кмин, перемішуємо. Капуста повинна бути м'якою і ніжною. Викладаємо капусту і рульки на блюдо і подаємо до столу.