Свинина з селерою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете приготувати щось новеньке, то свинина з селерою підійде як не можна краще. Пікантне поєднання м'яса і хрусткого селери - це оригінальна ідея для обіду.
Це цілком класичний рецепт свинини з селерою, проте він відрізняється досить насиченим маринадом і не залишає байдужими всіх, хто хоч раз його спробував.
1. Насамперед необхідно замаринувати м'ясо. Найкраще зробити це годин за 10-12 до приготування, щоб воно як слід просочилося. М'ясо порізати порційними шматочками, трохи посолити і додати соєвий соус. Накрити ємність з м'ясом кришкою або харчовою плівкою і відправити в холодильник. Подальші дії слід виконувати вже після того, як м'ясо замаринувалося.
2. На суху сковороду або з невеликою кількістю масла відправити часник і імбир. Злегка підсмажити.
3. До м'яса додати крохмаль, ретельно перемішати і перекласти в сковороду. Смажити його необхідно до повної готовності.
4. Поки готується м'ясо, потрібно порізати помідори, селера, Зелена цибуля. Приправити овочі перцем чилі.
5. Коли свинина вже готова, відправити до неї овочі і протушкувати буквально 5-7 хвилин. Зняти з вогню і відразу можна подавати.
Цей рецепт приготування свинини з селерою можна зробити не тільки гострим, але і злегка солодким, якщо додати до м'яса мед.
- Свинина - 400 грам
- Стебла селери - 6 штук
- Помідор - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Соус чилі - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Перець - 1 щіпка
- Зелена цибуля - 50 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки (можна замінити картопляним)
- Сіль - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно замаринувати м'ясо. Найкраще зробити це годин за 10-12 до приготування, щоб воно як слід просочилося. М'ясо порізати порційними шматочками, трохи посолити і додати соєвий соус. Накрити ємність з м'ясом кришкою або харчовою плівкою і відправити в холодильник. Подальші дії слід виконувати вже після того, як м'ясо замаринувалося.
2. На суху сковороду або з невеликою кількістю масла відправити часник і імбир. Злегка підсмажити.
3. До м'яса додати крохмаль, ретельно перемішати і перекласти в сковороду. Смажити його необхідно до повної готовності.
4. Поки готується м'ясо, потрібно порізати помідори, селера, Зелена цибуля. Приправити овочі перцем чилі.
5. Коли свинина вже готова, відправити до неї овочі і протушкувати буквально 5-7 хвилин. Зняти з вогню і відразу можна подавати.
Цей рецепт приготування свинини з селерою можна зробити не тільки гострим, але і злегка солодким, якщо додати до м'яса мед.