Рецепт Свинина з селерою фото

Свинина з селерою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Селера
Вагітним і годуючим
На обід
Гарячі страви

Якщо хочете приготувати щось новеньке, то свинина з селерою підійде як не можна краще. Пікантне поєднання м'яса і хрусткого селери - це оригінальна ідея для обіду.

Це цілком класичний рецепт свинини з селерою, проте він відрізняється досить насиченим маринадом і не залишає байдужими всіх, хто хоч раз його спробував.

1. Насамперед необхідно замаринувати м'ясо. Найкраще зробити це годин за 10-12 до приготування, щоб воно як слід просочилося. М'ясо порізати порційними шматочками, трохи посолити і додати соєвий соус. Накрити ємність з м'ясом кришкою або харчовою плівкою і відправити в холодильник. Подальші дії слід виконувати вже після того, як м'ясо замаринувалося.

2. На суху сковороду або з невеликою кількістю масла відправити часник і імбир. Злегка підсмажити.

3. До м'яса додати крохмаль, ретельно перемішати і перекласти в сковороду. Смажити його необхідно до повної готовності.

4. Поки готується м'ясо, потрібно порізати помідори, селера, Зелена цибуля. Приправити овочі перцем чилі.

5. Коли свинина вже готова, відправити до неї овочі і протушкувати буквально 5-7 хвилин. Зняти з вогню і відразу можна подавати.

Цей рецепт приготування свинини з селерою можна зробити не тільки гострим, але і злегка солодким, якщо додати до м'яса мед.


  • Свинина - 400 грам
  • Стебла селери - 6 штук
  • Помідор - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Соус чилі - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Перець - 1 щіпка
  • Зелена цибуля - 50 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки (можна замінити картопляним)
  • Сіль - 1 щіпка
Це цілком класичний рецепт свинини з селерою, проте він відрізняється досить насиченим маринадом і не залишає байдужими всіх, хто хоч раз його спробував.

1. Насамперед необхідно замаринувати м'ясо. Найкраще зробити це годин за 10-12 до приготування, щоб воно як слід просочилося. М'ясо порізати порційними шматочками, трохи посолити і додати соєвий соус. Накрити ємність з м'ясом кришкою або харчовою плівкою і відправити в холодильник. Подальші дії слід виконувати вже після того, як м'ясо замаринувалося.

2. На суху сковороду або з невеликою кількістю масла відправити часник і імбир. Злегка підсмажити.

3. До м'яса додати крохмаль, ретельно перемішати і перекласти в сковороду. Смажити його необхідно до повної готовності.

4. Поки готується м'ясо, потрібно порізати помідори, селера, Зелена цибуля. Приправити овочі перцем чилі.

5. Коли свинина вже готова, відправити до неї овочі і протушкувати буквально 5-7 хвилин. Зняти з вогню і відразу можна подавати.

Цей рецепт приготування свинини з селерою можна зробити не тільки гострим, але і злегка солодким, якщо додати до м'яса мед.

Схожі рецепти