Бульйон з селерою
(покроковий рецепт з фото)
Домашній овочевий бульйон з селерою - це і досить смачно, і дуже корисно. А приготувати його можна з того, що злегка залежалось в холодильнику. Але головний інгредієнт, звичайно - селера.
Рецепт приготування бульйону з селерою хороший тим, що у нього є маса варіацій. Легкий і ароматний бульйон, який можна використовувати для приготування супу або як самостійну страву.
Готуємо:
1. Селера порізати невеликими брусочками.
2. Морква очистити і порізати такими ж брусочками.
3. Цибулю дрібно нашаткувати або порізати четвертинками.
4. Часник можна натерти на тертці або просто порізати.
5. На дно каструлі налити трохи оливкового масла і добре розігріти.
6. У розігріте масло відправити всі овочі і посолити трохи за смаком.
7. Під закритою кришкою томити овочі на мінімальному вогні 20 хвилин.
8. Коли овочі будуть готові, додати воду, перець, лавровий лист і зелень.
9. Довести до кипіння і на повільному вогні томити близько години.
Після приготування його можна процідити через сито або марлю. Овочі можна використовувати для супу-пюре.
Бульйон з селерою в домашніх умовах можна заморозити в пластикових контейнерах і зберігати близько місяця. Якщо бульйон буде занадто концентрованим, його можна розбавити чистою водою і довести до кипіння.
- Селера - 1 штука(Лучше взять корень)
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 5-10 зубчиків
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - 10 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Свіжа зелень - 300 грам (зелена цибуля, петрушка, Тимьян и любая другая зелень по вксу)
- Вода - 3-4 літрів
Готуємо:
1. Селера порізати невеликими брусочками.
2. Морква очистити і порізати такими ж брусочками.
3. Цибулю дрібно нашаткувати або порізати четвертинками.
4. Часник можна натерти на тертці або просто порізати.
5. На дно каструлі налити трохи оливкового масла і добре розігріти.
6. У розігріте масло відправити всі овочі і посолити трохи за смаком.
7. Під закритою кришкою томити овочі на мінімальному вогні 20 хвилин.
8. Коли овочі будуть готові, додати воду, перець, лавровий лист і зелень.
9. Довести до кипіння і на повільному вогні томити близько години.
Після приготування його можна процідити через сито або марлю. Овочі можна використовувати для супу-пюре.
Бульйон з селерою в домашніх умовах можна заморозити в пластикових контейнерах і зберігати близько місяця. Якщо бульйон буде занадто концентрованим, його можна розбавити чистою водою і довести до кипіння.