Рецепт Бульйон з селерою фото

Бульйон з селерою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Селера
Роздільне харчування
На обід, Корисний обід
Супи, Бульйони

Домашній овочевий бульйон з селерою - це і досить смачно, і дуже корисно. А приготувати його можна з того, що злегка залежалось в холодильнику. Але головний інгредієнт, звичайно - селера.

Рецепт приготування бульйону з селерою хороший тим, що у нього є маса варіацій. Легкий і ароматний бульйон, який можна використовувати для приготування супу або як самостійну страву.

Готуємо:

1. Селера порізати невеликими брусочками.

2. Морква очистити і порізати такими ж брусочками.

3. Цибулю дрібно нашаткувати або порізати четвертинками.

4. Часник можна натерти на тертці або просто порізати.

5. На дно каструлі налити трохи оливкового масла і добре розігріти.

6. У розігріте масло відправити всі овочі і посолити трохи за смаком.

7. Під закритою кришкою томити овочі на мінімальному вогні 20 хвилин.

8. Коли овочі будуть готові, додати воду, перець, лавровий лист і зелень.

9. Довести до кипіння і на повільному вогні томити близько години.

Після приготування його можна процідити через сито або марлю. Овочі можна використовувати для супу-пюре.

Бульйон з селерою в домашніх умовах можна заморозити в пластикових контейнерах і зберігати близько місяця. Якщо бульйон буде занадто концентрованим, його можна розбавити чистою водою і довести до кипіння.


  • Селера - 1 штука(Лучше взять корень)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 5-10 зубчиків
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець горошком - 10 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Свіжа зелень - 300 грам (зелена цибуля, петрушка, Тимьян и любая другая зелень по вксу)
  • Вода - 3-4 літрів
Рецепт приготування бульйону з селерою хороший тим, що у нього є маса варіацій. Легкий і ароматний бульйон, який можна використовувати для приготування супу або як самостійну страву.

Готуємо:

1. Селера порізати невеликими брусочками.

2. Морква очистити і порізати такими ж брусочками.

3. Цибулю дрібно нашаткувати або порізати четвертинками.

4. Часник можна натерти на тертці або просто порізати.

5. На дно каструлі налити трохи оливкового масла і добре розігріти.

6. У розігріте масло відправити всі овочі і посолити трохи за смаком.

7. Під закритою кришкою томити овочі на мінімальному вогні 20 хвилин.

8. Коли овочі будуть готові, додати воду, перець, лавровий лист і зелень.

9. Довести до кипіння і на повільному вогні томити близько години.

Після приготування його можна процідити через сито або марлю. Овочі можна використовувати для супу-пюре.

Бульйон з селерою в домашніх умовах можна заморозити в пластикових контейнерах і зберігати близько місяця. Якщо бульйон буде занадто концентрованим, його можна розбавити чистою водою і довести до кипіння.

Схожі рецепти