Свинина, тушкована з селерою
(покроковий рецепт з фото)
Кожен з нас періодично стикається з бажанням урізноманітнити звичне меню. Я покажу вам нескладний, але приголомшливо смачний варіант, як приготувати свинину, тушковану з селерою в яблучному сидр.
Гасити м'ясо цілісним шматком просто, зручно, а результат, на мій погляд, завжди приголомшливий. Дуже важливо в даному випадку вибрати підходящий посуд з товстим дном. Поєднання бульйону, яблучного сидру і овочів - це неймовірно смачно. Від такої свинини буквально неможливо відірватися! Блюдо підійде як для щоденного, так і для святкового меню. Запам'ятовуйте!
- Свинина - 1.5 кілограма (приблизно)
- Smalec - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Яблучний сидр - 2 склянки
- Бульйон - 1-2 склянок
1. Свинину вимийте, трохи обсушити, натріть з усіх боків сумішшю солі і перцю. Розтопіть смалець.
2. Викладіть м'ясо і обсмажте його з усіх боків.
3. Ось така апетитна скоринка з'явилася.
4. Паралельно вимийте, очистіть і наріжте великими шматочками цибулю, морква і селера. Подрібніть часник.
5. Овочі викладіть до м'яса.
6. Влийте бульйон, яблучний сидр. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і залиште на годинку на дуже повільному вогні. Після по смаку можна додати ще сіль або перець і залишити гаситися ще на 1-1.5 годину (в залежності від розміру шматочка) до готовності.