Свинина з грибами в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Один з моїх найулюбленіших рецептів. Інгредієнти прості і доступні, але результат - рівня п'ятизіркового ресторану. Неодмінно вивчіть і використовуйте цей рецепт свинини з грибами в соусі.
Дуже простий рецепт свинини з грибами в соусі мені дістався від моєї мами. Ця страва завжди подобалося їй простотою приготування - адже, по суті, на приготування йде не більше 30 хвилин. Та й інгредієнти досить прості, найчастіше все необхідне є в холодильнику.
Свинина з грибами в соусі відрізняється дуже приємним ніжним смаком, який чимось нагадує багатьма улюблений бефстроганов. Хоча, звичайно, спосіб приготування дещо інший, та й там яловичина, а тут - свинина. Словом, треба спробувати.
Сподіваюся, рецепт свинини з грибами в соусі вам сподобається:
1. Моєму, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками свинину.
2. Свинину солимо, перчимо і смажимо на сковорідці у великій кількості масла на середньому вогні. Обсмажуємо м'ясо частинами, т.К. Воно повинно саме смажитися, а не гаситися у власному соку. Обсмажені шматочки складаємо на тарілку.
3. Одночасно при цьому, подрібнюємо цибулю і нарізаємо грибочки тонкими скибочками.
4. У тій же сковороді, де ми готували свинину, тепер необхідно обсмажити цибулю. Потім обсмажену цибулю викладаємо до обсмаженого м'яса.
5. В ту ж сковороду наливаємо трохи олії і смажимо в ньому гриби. Смажимо їх на середньому вогні приблизно 4-5 хвилин, регулярно перемішуючи. Додаємо 1/3 склянки води і чекаємо, поки рідина википить наполовину.
6. Далі додаємо вершки або сметану, капаємо трохи соку лимона і в сковорідку додаємо обсмажені м'ясо і цибулю. Все ретельно перемішуємо. Солимо, перчим.
7. Всі разом злегка згасимо, проте не допускаємо, щоб вміст сковорідки не закипіло. Тобто, потрібно просто трохи протушкувати все блюдо разом.
Усе, можна знімати з вогню і подавати.
- Свинина - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 100 грам
- Вершки - 200 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Лимон - - За смаком
Свинина з грибами в соусі відрізняється дуже приємним ніжним смаком, який чимось нагадує багатьма улюблений бефстроганов. Хоча, звичайно, спосіб приготування дещо інший, та й там яловичина, а тут - свинина. Словом, треба спробувати.
Сподіваюся, рецепт свинини з грибами в соусі вам сподобається:
1. Моєму, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками свинину.
2. Свинину солимо, перчимо і смажимо на сковорідці у великій кількості масла на середньому вогні. Обсмажуємо м'ясо частинами, т.К. Воно повинно саме смажитися, а не гаситися у власному соку. Обсмажені шматочки складаємо на тарілку.
3. Одночасно при цьому, подрібнюємо цибулю і нарізаємо грибочки тонкими скибочками.
4. У тій же сковороді, де ми готували свинину, тепер необхідно обсмажити цибулю. Потім обсмажену цибулю викладаємо до обсмаженого м'яса.
5. В ту ж сковороду наливаємо трохи олії і смажимо в ньому гриби. Смажимо їх на середньому вогні приблизно 4-5 хвилин, регулярно перемішуючи. Додаємо 1/3 склянки води і чекаємо, поки рідина википить наполовину.
6. Далі додаємо вершки або сметану, капаємо трохи соку лимона і в сковорідку додаємо обсмажені м'ясо і цибулю. Все ретельно перемішуємо. Солимо, перчим.
7. Всі разом злегка згасимо, проте не допускаємо, щоб вміст сковорідки не закипіло. Тобто, потрібно просто трохи протушкувати все блюдо разом.
Усе, можна знімати з вогню і подавати.