Свинина шматочками в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Давайте приготуємо свинину в ніжному вершковому соусі. М'ясо виходить ніжним і дуже м'яким. До такої страви відмінно підходить будь-який вид гарніру, але мені найближче відварна гречка або картопля.
Неймовірно смачне, ніжне тушковане м'ясо в соусі виходить за цим рецептом. Такий соус не тільки робить м'ясо соковитим, але і покращує його якості, робить продукт ароматним і ніжним. Варіант, як приготувати свинину шматочками в соусі, ідеально підходить для створення сімейного страви на обід або вечерю!
- Свинина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 150 грам
- Молоко - 70 мілілітрів
- Спеції - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1, 5 Ст. Ложки
Для приготування страви нам потрібен хороший шматочок м'яса. Я взяла пісну м'якоть. М'ясо вимити і нарізати на невеликі шматочки.
Посипте м'ясо спеціями на ваш вибір. Я віддаю перевагу спеції (суха аджика). Додайте солі, добре втираючи її в м'ясо.
Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
На рослинному маслі обсмажте м'ясо з усіх боків. Важливо не підрум'яниться м'ясо, а обсмажити м'ясо з усіх боків швидко так, щоб м'ясний сік максимально залишився всередині м'яса. Робиться це на великому вогні, періодично помішуючи.
До м'яса додайте цибулю.
Гасіть м'ясо з цибулею 10 хвилин. Потім перекладіть м'ясо з цибулею в каструлю. Влийте в каструлю 2 склянки окропу. Додайте лавровий лист і тушкуйте все на маленькому вогні близько 1 годину.
Поки м'ясо гаситься, в сковороду влийте рослинне масло (3 ст. Ложки). Додайте 1, 5 ст. Ложки борошна і обсмажте борошно на рослинній олії. Маса буде нагадувати молочну рідину.
Змішайте 150 мл сметани з 0, 5 склянками молока. Влийте сметанним масу в борошняну суміш. Швидко розмішуючи, доведіть масу до загустіння. Додайте солі, трохи меленого мускатного горіха.
Отриману масу влийте в каструлю до м'яса. М'ясо гаситься вже близько 30 хвилин. Гасіть м'ясо в вершковому соусі до готовності. Загальний час приготування (гасіння м'яса) близько 1 годину.
Подайте м'ясо до столу.