Свинина з яблуками в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, соковиті шматочки м'яса в чудовому вершковому соусі з яблуками - ось що таке ця страва. Тут підійде будь-яка м'якоть свинини, особливо буде смачно з шийкою. Подавайте блюдо з будь-яким гарніром.
Свинина з яблуками в вершковому соусі - надзвичайно смачне і ситне блюдо. Потрібно м'ясо злегка обсмажити, додати цибулю і моркву, налити бульон.Тушіть на невеликому вогні майже до готовності. Після додати спеції, яблуко і вершки. Готувати ще 15 хвилин і вимкнути. Подавайте свинину з яблуками в вершковому соусі з будь-яким гарніром. У мене був відварений рис.
- Свинина (м'якоть) - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яблуко зелене - 1-2 штук
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Вершки 10-12% - 200 мілілітрів
- Бульйон м'ясний - 250 мілілітрів
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1, 4 чайних ложки
Свинину помийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в каструлю з товстим дном.
Налийте в каструлю рафіновану соняшникову олію і обсмажте м'ясо до легкої золотистої скоринки.
Моркву і ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Лук я нарізала півкільцями, а морква - кружальцями. Додайте до м'яса в каструлю.
Протягом 10 хвилин смажте овочі з м'ясом, періодично перемішуючи. Після налийте бульйон, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте свинину майже до готовності.
Одне велике або два невеликих зелених яблука очистіть, помийте і наріжте кубиками. Додайте в каструлю до свинини.
М'ясо посоліть, поперчіть. Додайте куркуму, кмин і сушений базилік.
Гасіть свинину з яблуками ще 15-20 хвилин на невеликому вогні.
Після влийте вершки.
Прогрійте блюдо з вершками ще 5-7 хвилин і вимикайте.