Шарлотка на вершковому маслі з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Різні варіанти приготування шарлотки по-своєму смачні і цікаві! Хочу поділитися з вами ще одним простим рецептом, де яблучка виходять бурштиновими за рахунок вершкового масла.
Яблука для шарлотки краще вибирати соковиті, кисло-солодкі. Сорти "гренні Сміт" "симиренко" - ідеальний варіант! Вони не розповзаються при запіканні і чудово поєднуються за смаком з тестом. Розповім вам детально, як приготувати шарлотку на вершковому маслі з яблуками.
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Куряче яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука помийте і обсушіть.
Форму (24-26 см.) змастіть невеликим шматочком вершкового масла. Яблука наріжте невеликими шматочками і викладіть на дно форми.
Зверху розкладіть маленькі шматочки вершкового масла.
Яйця збийте з цукром протягом 3-4 хвилин до пишної маси. Борошно змішайте з розпушувачем, просійте і приготуйте тісто. Влийте тісто у форму.
Рівномірно розподіліть і дайте постояти 5-7 хвилин. За цей час нагрійте духовку до 180 градусів і випікайте 30-35 хвилин.
За допомогою силіконової лопатки відшарувався шарлотку від бортиків форми, переверните, остудіть і подавайте до столу!
Приємного чаювання!