Рецепт Шарлотка на вершковому маслі з яблуками фото

Шарлотка на вершковому маслі з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Вершкове масло
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Шарлотка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Різні варіанти приготування шарлотки по-своєму смачні і цікаві! Хочу поділитися з вами ще одним простим рецептом, де яблучка виходять бурштиновими за рахунок вершкового масла.

Опис приготування:

Яблука для шарлотки краще вибирати соковиті, кисло-солодкі. Сорти"Гренні Сміт" "симиренко" - ідеальний варіант! Вони не розповзаються при запіканні і чудово поєднуються за смаком з тестом. Розповім вам детально, як приготувати шарлотку на вершковому маслі з яблуками.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яблуко - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
шарлотка на вершковому маслі з яблуками - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука помийте і обсушіть.
шарлотка на вершковому маслі з яблуками - фото крок 2
Форму (24-26 см.) змастіть невеликим шматочком вершкового масла. Яблука наріжте невеликими шматочками і викладіть на дно форми.
шарлотка на вершковому маслі з яблуками - фото крок 3
Зверху розкладіть маленькі шматочки вершкового масла.
шарлотка на вершковому маслі з яблуками - фото крок 4
Яйця збийте з цукром протягом 3-4 хвилин до пишної маси. Борошно змішайте з розпушувачем, просійте і приготуйте тісто. Влийте тісто у форму.
шарлотка на вершковому маслі з яблуками - фото крок 5
Рівномірно розподіліть і дайте постояти 5-7 хвилин. За цей час нагрійте духовку до 180 градусів і випікайте 30-35 хвилин.
шарлотка на вершковому маслі з яблуками - фото крок 6
За допомогою силіконової лопатки відшарувався шарлотку від бортиків форми, переверните, остудіть і подавайте до столу!
шарлотка на вершковому маслі з яблуками - фото крок 7
Приємного чаювання!

Схожі рецепти