Пісочне тісто на вершковому маслі
(покроковий рецепт з фото)
Пісочне тісто - це прекрасна основа для будь-якої домашньої випічки. Тісто по цьому рецепту підійде як для закритих пирогів, так і з відкритою начинкою.
Приготувати пісочне тісто на вершковому маслі дуже просто, з рецептом впорається будь-який початківець кулінар. Тісто саме по собі досить універсальне і підходить практично до будь-якої начинці. Із вказаної кількості виходить невеликий пиріг, приблизно 18 см. В діаметрі, для пирога побільше, збільште інгредієнти в 2 рази.
- Вершкове масло - 80 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2/3 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Крем - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Борошно - 1 Склянка
Підготуйте всі інгредієнти.
Пересипьте борошно в глибоку миску.
Додайте нарізане шматочками вершкове масло.
Додайте сметану, сіль, цукор і соду.
Все перемішайте і замісіть руками м'яке тісто, яке не липне до рук. Зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Пісочне тісто на вершковому маслі готове. Щасти вам і смачної випічки!