Печиво на вершковому маслі
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте таке печиво на вершковому маслі. Його текстура - ніжна, смак - тонкий вершковий смак, а для родзинки я додала апельсинову цедру.
Печиво на маслі - дуже смачне, воно тане в роті, довго зберігається і просто готується. Зробіть тісто, формочками або склянками виріжте печиво і запечіть в духовці до золотисто-рудого кольору.
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Сода харчова - 1 щіпка
- Апельсинова цедра - 1 грам
1. Приготуємо продукти. Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, але слідувати, щоб воно не дуже розтануло.
2. Спочатку злегка збийте яйце з цукром за допомогою віночка. Суміш повинна трохи посветлеть.
3. Введіть масло, я порубала його ножем.
4. Вилочкою розбийте масло в яєчної суміші.
5. Апельсинову цедру розітріть до крихт.
6. Введіть в тісто просіяне борошно, соду, апельсинову цедру.
7. Починайте вилочкою вмішувати борошно в тісто.
8. …поки не зберете його в кому.
9. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 5-0, 8 мм. Надайте форму печінкою. Духовку прогрейте до 210 градусів.
10. Печиво викладіть на деко, застелений папером або килимком. Випікайте 10-15 хвилин.
11. Готове печиво остудіть. Подавайте до столу повністю остиглим. Смачного!