Свинина у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Зробіть сьогоднішній традиційна вечеря особливим. Приготуйте цю смакоту! Апетитне і соковите м'ясо в солодких вершках з ароматними спеціями - все це, свинина у вершковому соусі.
Перед вами простий рецепт приготування свинини в вершковому соусі. Для приготування цієї страви підійдуть такі частини свинячої туші як: шия, безкісткова лопатка, тазостегновий відруб або безкісткова корейка. Зазначені в даному рецепті спеції можна доповнити будь-якими прянощами, які підходять для приготування страв з мяса.Еслі соус, здасться вам не досить густим, додайте в нього 1 столову ложку борошна і 100 грам твердого сиру (подрібненого). Вдалого приготування!
- Свинина - 400 грам (вирізка)
- Вершкове масло - 50 грам
- Вино сухе біле - 50 мілілітрів
- Часник - 5 зубчиків
- Масло лівковое - 60 мілілітрів
- Вершки - 400 мілілітрів(35%)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Свинячу вирізку промийте та висушіть. Потім нарізаємо порційними шматочками 1, 5 см.
Тепер потрібно відбити кожен шматочок в коржик. Відбите м'ясо натираємо сіллю і перцем.
Розігрійте сковороду, влийте 60мл оливкової олії і обсмажте свинину з двох боків до золотистої скоринки. Обсмажене м'ясо перекладіть у форму для запікання, залийте вином, накрой.Те фольгою. Надішліть м'ясо на 30 хвилин в розігріту до 220 градусів духовку.
Дрібно наріжте цибулю і часник.
Поки м'ясо запікається, приготуємо соус. У сотейник додайте 50мл вершкового масла, поставте на вогонь. Коли масло розтопиться, додайте цибулю і часник. Тушкуємо до золотистої скоринки, постійно помішуючи. Потім заливаємо все вершками, доводимо до кипіння.
Через 30 хвилин, виймаємо форму з м'ясом. З форми переливаємо жир в каструлю з вершковим соусом. Додаємо спеції за смаком і даємо повторно закипіти.
Тепер потрібно залити готовим вершковим соусом свинину. Температуру в духовці зменшуємо до 180 градусів. Відправляємо форму в духовку на 25 хвилин.
Свинина у вершковому соусі готова! Смачного!