Баранина в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт я знаю дуже давно і користуюся ним частенько, баранина в вершковому соусі виходить дуже ніжною, до речі, вона відмінно поєднується з будь-яким гарніром, але особливо смачно виходить з макаронами.
В принципі, в цьому рецепті приготування баранини в вершковому соусі немає нічого особливого, але він мені все ж дуже подобається, тому я вирішила поділитися ним з вами. Таке мяско я зазвичай готую для своїх домашніх на обід або вечерю, адже це дуже легко і швидко. Правда іноді я додаю в цей простий рецепт баранини в вершковому соусі якісь нові інгредієнта, наприклад, гриби або овочі, щоб трохи урізноманітнити блюдо, ви теж можете привнести в нього щось від себе.
- Баранина - 200 грам
- Гриби сухі розмочені - 200 грам (або свіжі)
- Вершки 10-20% - 200 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир "пармезан" - 20-40 грам
- Масло оливкове - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, чебрець)
- Сіль - За смаком
Отже, для початку нам необхідно промити і подрібнити м'ясо з цибулею. Ви можете зробити цього як в блендері, так і за допомогою ножа, головне, щоб фарш вийшов не дуже невеликий.
Тепер наливаємо в сковорідку оливкову олію і нагріваємо його, обсмажуємо подрібнену баранину з цибулею до золотистого кольору.
Перекладаємо м'ясо поки в окрему тарілку.
А на сковороді обсмажуємо попередньо замочені і нарізані гриби, смажимо їх також до золотистого кольору.
Змішуємо гриби з м'ясом, зливаємо на сковороду вершки, додаємо спеції і сіль за смаком, перемішуємо все і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 15-20 хвилин. Як тільки соус загусне, додаємо в блюдо тертий "пармезан" і подаємо баранину з будь-яким гарніром. Смачного!